15 april

Txt: Johannes 1:1-2, 1 Johannes 5:5-9

IKKE UMULIG

“Hva tenker du på, Adam?” spurte moren. “Du ser så alvorlig ut!”

Adam sukket. Læreren min i Bibel klubben sier at Gud er tre personer i en person,” svarte han. “Hun forsøkte å forklare det, men jeg forstår det fremdeles ikke. Hun sier det er Gud Faderen, Gud Sønnen, og Gud Den Hellige Ånd, og de er alle adskilte, men likevel bare en Gud. Hvordan kan dette stemme?”

“Jeg vet det kan virke umulig for oss,” sa mor, “men det er det Bibelen lærer. Telefonen ringte, og mor gikk for å svare den. “Det var din far,” sa hun da hun la på telefonen litt etterpå. “Han vil at jeg skal levere dressen hans på rens før de stenger.”

Mens mor snakket, ringte telefonen igjen. Denne gangen svarte Adam telefonen. Etter å ha snakket et par minutter, ga han røret til sin mor. “Det er bestemor,” sa han. “Hun ønsker å snakke med deg.”

Mor tok telefonen. “Hei mor!” Hun lyttet et øyeblikk. “Jada, jeg kan kjøre deg. Det er ikke noe problem,” sa hun. “Okay, jeg skal være der klokken tre. Ser deg da.”

Adam smilte til sin mor. “Vil bestemor ha hjelp også?”

Mor nikket. “Jeg kommer til å få en travel dag,” sa hun.”Bestemor må til legen, og jeg må stoppe hos tante Jenny også. Jeg lovet  passe babyen hennes i ettermiddag.”

“Jøss! Hva tror folk du er? spurte Adam. “Trillinger?”

Mor lo. “Av og til virker det slik, men jeg har ikke noe imot det,” sa hun med et smil. “Jeg er din fars kone, så han ber meg om å gjøre ting for ham. Jeg er bestemors datter, så hun spør om jeg kan hjelpe henne. Jeg er tante Jennys søster, så hun ber meg om å være søsterlig.”

“Du er en kone, en datter, og en søster – likevel er du bare en person,” sa Adam etter en stund. “Det er litt likt at Gud er mer enn en person, men likevel bare en Gud.”

“Godt observert, Adam,” svarte mor, “selv om det ikke finnes noe perfekt eksempel på treenigheten. Vi tror enkelte ting bare fordi Bibelen sier at det er sant – ikke fordi vi forstår alt sammen. Det er tro.”

“Okay, mor,” sa Adam seg enig, “men dette hjelper meg med å forstå det littegranne.”

Hva med deg?

Er treenigheten en helt ny idé for deg? Bibelen er Guds ord. Det den sier er sant, og den sier at Gud er en treenighet – Han er tre i en. Hver person innen treenigheten er fullt Gud. Det er en av de tingene du ikke kan forstå fullstendig. Det er fordi du tenker med et menneskes hjerne, men Gud er så mye større enn det. Så selv om du ikke kan forstå det helt, så kan du tro på det fordi Gud sa det.

For de er tre som vitner

1 Johannes 5:7

Dagens nøkkelord: GUD ER EN TREENIGHET – TRE I EN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: