23 april

Txt: Lukas 11:5-10

GI DEM TID

“Pål, du glemte å be for Cato i dag,” sa Lise etter at hennes eldre bror var ferdig med å be for frokosten.

“Du burde ikke kritisere andres bønner,” knurret Pål. “Uansett, så har jeg gitt opp å be for Cato. Det funket ikke. Han er ikke interessert i å komme til søndagsskole eller Bibel klubb er noe som helst.”.

Lise så på broren sin mens mor puttet brød i brødristeren. “Du ba bare for Cato i tre dager,” sa hun anklagende.

“Hva så? Gud kunne frelst ham på tre sekunder dersom Han ønsket det,” svarte Pål selvtilfreds. “Husker du historien om Saulus? Gud kom til ham i et blendende lys, og han angret med en gang!” Mor rynket pannen da Pål snakket. Så lente hun over og poppet brødet ut av brødristeren. “Er skivene mine ristet allerede?” spurte Pål.

Mor tok en skive og holdt den opp. Den var like lys som da den gikk inn i brødristeren. “Det ser ikke ut som om brødristeren virker, gjør det vel?” spurte hun.

“Du lot den ikke være inni lenge nok,” klaget Pål. “Det tar lengre tid!”

Lise smilte til ham. “Det samme gjelder bønn,” fortalte hun ham. “Ikke sant mor?”

Mor nikket. “Av og til… men du har rett om en ting, Pål,” sa hun. “Gud kan frelse Cato på ett sekund – og det vil Han så snart Cato svarer på invitasjonen Hans.” Hun holdt opp den bleke brødskiven. “Dersom denne skiven var syltynn, ville den bli ristet fort. Om den var frossent, ville den ta lengre tid. Vi må la den stå i brødristeren så lenge det tar for den skal bli så mørk som vi ønsker den. Dersom den ikke blir brun nok første gangen vi setter den inn, så setter vi den inn igjen.” Hun tok en pause mens hun satte brødskivene tilbake i brødristeren. “Det er en illustrasjon på hvordan vi trenger å be for folk.”

“Fordi noen mennesker ikke responderer like raskt som andre?” mumlet Pål.

“Helt riktig,” sa mor. “Jobben vår er å be igjen og igjen og igjen dersom vi ikke får resultater med en gang.” Mens hun snakket, spratt brødskivene opp av brødristeren.

Lise tok seg en skive med ristet brød. “Nå er den ferdig.” Hun smilte til broren sin. “Ser du? Det lønner seg å være tålmodig – både når du lager ristet brød, og når du ber.”

Snart spiste de alle varme, brune ristede brødskiver… og Pål la Cato til bønnelisten sin igjen.

Hva med deg? 

Har du bedt for noen som ikke kjenner Gud? Virker det som om ingenting skjer? Fortsett å be likevel. Alle mennesker er forskjellige. Av og til kan du få bønnesvar raskt. Andre ganger kan det ta lang tid – til og med årevis – før en ser noe resultat. Men Gud hører hver eneste bønn, og Han svarer trofast – i Hans egen tid.

Be uten opphold!

1 Tessalonikerbrev 5:17

Dagens nøkkelord: FORTSETT Å BE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: