5 september

Txt: Salme 34:5-10, 18-20

SPRENGNINGEN

Birthe hadde ikke lyst til å gå på klasseturen til steinbruddet. Hun ønsket bare at den bortkomne kattungen hennes skulle komme hjem. Hun ønsket også at faren hennes skulle få jobben sin tilbake.

Stenbruddets inspektør møtte bussen og gav ut hjelmer til alle i klassen. “Vi skal ha en dynamitt sprengning i dag for å løsne opp stenene i steinbruddet,” sa han mens de stod på parkeringsplassen. Et horn skingret ut en advarsel. Litt etterpå lød hornet igjen. “Hornet lyder tre ganger før sprengningen,” forklarte inspektøren. “Så blåser vi en gang i hornet for å fortelle alle at det er trygt å komme nærmere.” Den tredje advarselen kom. Så, etter en liten stund… BANG! En kraftig eksplosjon hørtes, og barna kunne se at sidene av gropen ble kastet opp i luften i en sky av støv og steiner. Når “alt klart” signalet ble gitt, lot inspektøren barna se på nært hold hva som hadde skjedd. De så også mennene som hadde kontrollert operasjonen og satt i gang eksplosjonen.

Da Birthe kom hjem fortalte hun mor om hva hun hadde sett. Hun plukket opp et bilde av katten hennes. “Det er nesten som en dynamitt kubbe har eksplodert her hjemme hos oss,” sa hun trist. “Alt faller sammen.”

“Noen ganger føles det som om vår komfortable verden blir sprengt i fillebiter,” sa mor. “Men mennene i steinbruddet sørget for at eksplosjonen var trygg og kontrollert. Det minner meg på at Gud har kontroll over det som skjer med oss. Akkurat som steinknusings selskapet har nytte av disse eksplosjonene sine, så kan vi dra nytte av det som virker som eksplosjoner for oss – problemene – i våre liv. Gud vil lære oss leksjoner som vi trenger, og hjelpe oss til å vokse i vårt kristne liv mens vi stole på Ham gjennom de vanskelig tidene.” Hun smilte til Birthe. “Hornet i steinbruddet lyder slik at vi kan komme oss på trygg avstand på et trygt sted. Vel, vi er på et trygt sted også. Gud er med oss i alle erfaringene vi møter, så vi er alltid trygg i Hans kjærlige armer.”

Hva med deg?

Har du en vanskelig dag? Når vanskelige eller triste ting skjer, så husk at Gud har full kontroll og vil være med deg og hjelpe deg å jobbe deg gjennom de vanskelige situasjonene og styrke livet ditt i Ham.

Mange er den rettferdiges ulykker, men Herren utfrir ham av dem alle

Salme 34:20

Dagens nøkkelord: GUD HAR FULL KONTROLL

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: