30 april

Txt: Kolosserne 3:17, 23-24

GI OG FÅ

“Hvordan gikk det på Bibel klubben?” spurte mor da Petter og Mikkel kom hjem.

“Jeg er med i arrangementskommitéen for festen vi skal ha om noen uker,” svarte Mikkel. “Etter at jeg har lært minneverset for neste gang, skal jeg jakte etter leker vi kan ha.” Han gikk mot rommet sitt.

Mor så på Petter mens han slo på fjernsynet. “Hadde du det gøy også?” spurte hun. “Hvilket emne hadde dere i dag?”

Petter så opp. “Å… eh… noe om en eller annen dronning. Jeg var helt bakerst, så jeg hørte det ikke så godt.” Han rettet igjen oppmerksomheten mot fjernsynet.

“Er du med i festkommitéen også?” spurte mor.

“Næ. De ville jeg skulle hjelpe med dekorasjonene, men jeg er ikke interessert i slikt,” mumlet Petter. “Jeg antar at jeg ikke liker Bibel klubben like mye som Mikkel gjør.” Han slo av fjernsynet og reiste seg opp. “Kan jeg dra bort til Kurt?”

“Jeg tror det,” sa mor, “med mindre du også har et minnevers å lære.”

Petter dro på skuldrene. “Jeg kan lære det senere.” Han tok på seg ytterjakken og så på seg selv i speilet i yttergangen. Moren så på ham mens han tippet litt på hoset og smilte. Refleksjonen hans smilte tilbake til ham. Da skar han en grimase, og refleksjonen gjorde det samme tilbake. Han lagde et morsomt ansikt, så lo han da han så det samme i speilet. Når Petter la merke til at hans mor så på ham, smilte han til henne.

Mor smilte tilbake.”Livet er som et speil,” sa hun.

Petters øyenbryn skjøt opp. “Hvordan det?”

“Akkurat som et speil, så gir livet tilbake det du gir det,” forklarte mor. “Dersom du gir lite i livet ditt, så får du lite ut av det. Dersom du gir mer i livets aktiviteter, så vil du finne at du vil nyte dem mer og få mer ut av dem også.” Hun pekte på Bibelen hans som lå på bordet. “Ta Bibel klubben for eksempel,” la hun til, “og koret og fotballtreningen og kirken og…”

“Og alt sammen,” avbrøt Petter. Han plukket opp Bibelen sin. “Okay, jeg forstår hva du mener,” sa han tankefullt. “Du  sier at jeg ville like Bibel klubben bedre dersom jeg lærte meg minneversene som vi fikk i hjemmelekse… og jeg vedder på at jeg ville like festen bedre dersom jeg hjalp til med det også. Ikke sant?”

“Helt riktig!” sa mor seg enig. “Absolutt helt rett!”

Hva med deg?

Gir du ditt beste i de aktivitetene du er involvert i?  Eller foretrekker du å gjøre så lite som mulig – akkurat nok til å bare å komme deg litt videre i livet.  Dagens Bibelvers sier at vi burde gjøre alt helhjertet, som om vi gjorde det for Herren. Deltar du på den måten? Når du gjør det, så tjener du Gud. Du vil også oppdage at du får mer glede ut av aktivitetene dine enn når du bare deltar halvhjertet.

Alt det din hånd er i stand til å gjøre, gjør det med all din kraft!

Predikanten 9:10

Dagens nøkkelord: GJØR ALT SOM OM DU GJØR DET TIL HERREN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: