20 november: Unngå fristelse!

” Og la oss ikke komme i fristelse, men frels oss fra det onde.”

Matteus 6:13

Det finnes en balanse mellom å lykkes med å unngå eller møte fristelse. På den ene siden har vi et ansvar for å snu oss bort fra enhver situasjon, person eller mulighet som trekker oss vekk fra Gud.

Vi kan ikke, med ærlighet, be vår himmelske Far om ikke å lede oss inn i fristelse dersom vi selv ikke forsøker å unngå fristelse. Dersom vi ber “led oss ikke inn i fristelse” mens vi løper rett inn i synden, så er bønnen vår en farse og vil ikke være effektiv.

På den andre siden minner Jesu modellbønn oss om at ikke har styrke i oss selv til å overvinne syndens fristelser. Dette er hvorfor vi ber om at Herren vil frelse oss fra det onde.

Vi trenger Hans frelse! Vi trenger Hans styrke! Når alt kommer til alt, så må vi bekjenne at enhver synd vi noensinne har overvunnmet eller blitt frigjort fra, har vi overvunnet ved hjelp av Faderens nåde eller ledelse.

Dette er også grunnen for at vi også ber “Riket er ditt, og makten og æren, i all evighet“. Måtte det bli vår hjertesang når vi møter alle fristelsene i kraften til Den Hellige Ånd.


 

Advertisement
%d bloggers like this: