4 juli

Txt: Matteus 25:41-45

SYNDENS BILLER

Da Anita snudde rundt en stein i hagen, trakk hun seg tilbake. “Æsj! Se på alle de ekle billene som gjemmer seg under denne steinen, mamma!” utbrøt hun. “De ser ut som om de har rustning på seg. Og det virker som om de ikke liker lys. Jeg tror de leter etter et mørkt sted de kan gjemme seg.”

Mor så på billene som skyndte seg rundt på bakken. “Dette her er såbiller – eller pillebiller, og jeg tror du har rett,” svarte hun. “Lederen av Bibelstudie gruppen min nevnte disse billene som en illustrasjon for noen få uker siden, og her er de!”

Anita så overrasket på moren sin. “En illustrasjon på hva da?”

“Leksjonen var om hvordan vi av og til liker å holde fast ved enkelte synder, og fru Davidsen sa at vi styrter rundt for å finne gjemmeplasser for synden i hjertene våre,” forklarte mor. “Vi forsøker å gjemme synden vår i mørket, men Gud ser den.”

“Vet du hva? Søndagsskole læreren vår sa at det var to typer synd,” sa Anita. “Noe vi begår, og noe vi ikke begår.” Anita var fornøyd med seg selv for at hun husket dette.

“Og vet du hva det betyr?” spurte mor med et smil.

Anita nikket. “Synd som vi begår er de syndene som vi gjør – de slemme tingene vi tenker eller gjør,” svarte Anita. “Som for eksempel… det er en synd å sloss, eller å lyve, eller å si noe for å såre noen.”

“Det er helt riktig!” sa mor. “Og hva med det som vi ikke begår?”

“Det er når vi ikke gjør det som vi burde gjøre,” svarte Anita, “som å ikke fortelle noen om Jesus når vi føler at Gud ønsker vi skal gjøre det, eller å ikke hjelpe noen når vi vet at vi burde.”

“Kjempebra!” Mor smilte. “Du husker den leksjonen veldig bra.”

Anita nikket mens hun så de siste billene forsvinne. “Jeg skal huske disse billene som ‘syndens biller’ fra nå av,” sa hun. “De skal minne meg på at jeg ikke vil ha noen av de syndene gjemt inne i hjertet mitt.”

Hva med deg?

Er det nytt for deg at det finnes synder vi har begått og synder vi ikke har begått? Å gjøre gale ting er åpnbart en synd, men å unngå å gjøre det du burde gjøre er også en synd. Sjekk livet ditt. Forsøker du å skjule noe du har gjort? Håper du at ingen vil legge merke til at du ikke har gjort noe du burde ha gjort? Du kan kanskje klare å skjule synd fra mennesker, men aldri fra Gud. Bekjenn all synd og stol på at Gud vil hjelpe deg å gjøre de tingene du burde gjøre og si nei til ting du ikke burde gjøre.

Den som altså vet hva godt han burde gjøre, men ikke gjør det, for ham er det synd

Jakob 4:17

Dagens nøkkelord: GJØR DET DU BURDE GJØRE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: