22 januar: Hevnen tilhører Herren

“Han svarte ikke med hån når han ble hånt, han truet ikke når han led, men overlot sin sak til ham som dømmer rettferdig.”

1 Peter 2:23

Når noen kutter deg av i trafikken, hvordan responderere du? Roper du strengt, gestikulerer sint, eller kanskje til og med kjører hevngjerrig? Dette var ikke måten Kristus responderte da Han ble dårlig behandlet.

Når andre gjorde noe galt mot Ham — til og med målrettet og ondskapsfult — så hverken skrek Han, truet eller fosset over. Når Han ble latterliggjort og pisket og anklaget med falskhet foran Pilatus, så ga Han aldri tilbake med hatefulle ord.

Kan du helt ærlig si at noen har skadet deg mer enn Jesus ble misbrukt før sin død? Kanskje du føler deg forrådt av en nær venn? Det ble Han også. Eller kanskje noen har spredd rykter om deg? De gjporde det samme, og enda verre, mot Ham. Kanskje du til og med har lidt fysisk, mentalt eller følelsesmessig ved hendene til ondskapsfulle personere? Det gjorde Han også.

Hvoredan var Jesus i stand til å respondere så nådefullt til slik forferdelig og urettferdig behandling? Peter forteller oss hemmeligheten: Han overlot sin sak til Gud som dømmer riktig.

Jesus hadde komplett tro på Guds rettferdighet. Har du det? Kan du stole på at Gud vil rette opp i det gale som blir gjort mot deg, og straffe dem som har gjort gale ting mot deg? I dengrad du pleier en personlig vendetta kan du hvile i sikkerhet om at d ikke har forstått eller omfavnet rettferdigheten og visdommen fra Gud.


 

Advertisement
%d bloggers like this: