Å dø sammen

Image result for shirley brickenden

George og Shirley Brickenden

94 år gamle Shirley Brickenden ble begeistret da hun fant ut at mannen hennes, George, var døden nær.

George og Shirley ønsket ikke å leve uten hverandre, men bare Shirley hadde vært kvalifisert til å dø under Canadas lege-assisterte selvmords lover.

Shirleys revmatiske leddgikt ga henne godkjenning. Men først ble George sin forespørsel avslått.

Shirley sa “Selvsagt ville jeg ikke dra uten ham, og de visste at jeg ikke ville det. Vi måtte vente og vente. Så begynte han på mirakuløst vis å gå nedoverbakke.

Etter at han besvimte på grunn av hans feilende hjerte og led av en livstruende influensa, ga legene George godkjenning for å dø, og en lege avsluttet parets liv 27 mars dette året.

Trudo Lemmens, en professor i juss ved universitetet i Toronto, sier at mange innen hans felt er bekymret over et økende antall saker slik som denne fordi det gir inntrykk av at høy alder og skrøpelighet har blitt aksepterte grunner til å avslutte et liv.

Vi burde være forsiktige med å normalisere dette slik at det er løsningen på all slutt-livet-planleggingen, til og med når vi har sympati for ideen om at et par foretrekker å ikke la noen være igjen.”

Men Shanaaz Gokol, administrerende direktør i beslutningspåvirkningsgruppen “Dying With Dignity” (Dø med Verdighet), rettferdiggjør Brickendens beslutning: “Å dø sammen er den siste artikulasjonen av kjærlighet at de har levd for hverandre i nesten 73 år.”

Bibelen overgir ikke avgjørelsen om døden til et individs skjønn. Gud ga oss livet, og bare Ham har rett til å ta det tilbake. Selv om døden synes nær eller langt borte, så er det å ta et menneskeliv – inkludert ditt eget – en krenkelse mot Guds bilde.


 

Advertisement
%d bloggers like this: