Frossen valp: ulv eller hund?

Was This 18,000-Year-Old Puppy Frozen in Siberian Permafrost the ...

En to måneder gammel valp, nedfrosset i tusener av år i isen i Sibir, kan være den eldste mumifiserte hunden som noensinne er funnet. Vitenskapsmenn som evaluerte funnet hevder at valpen, som var komplett bevart inkludert skinn ig øyenvipper, ble nedfrosset for 18,000 år siden. Biologer debatterer om når hunder og ulver delte seg fra hverandre, og denne valpen, som forskerne har dubbet til Dogor (yakutisk for “venn”), ser ut til å ha levd mens denne delingen fremdeles skjedde.

Selv med en gentest var forskerne ute av stand til å bestemme om Dogor var er hund eller en ulv. Dersom han er en hund, så er han den eldste som har blitt funnet – sel om  i en verden som er 6,000 år gammel må han absolutt ha blitt frosset for mindre enn 18,000 år siden (med mindre de mente hundeår).

Diversifisering mellom hunder og ulver er ikke et eksempel på darwinsk evolusjon. Fra begynnelsen ga Skaperen skapningene sine de genetiske verktøyene de ville trenge for å diversifisere slik at de kunne overleve og oppfylle jorden slik som Han befalte. Fra ulver til Chihuahuaer, alle de fantastiske variasjonene vi ser i dag, er de alle en del av Guds originale design for variasjon innen hunderasen.


 

Advertisement
%d bloggers like this: