26 mai: Herrens dag

“Herren hever stemmen foran sin hær, for veldig er hæren hans, og mektige er de som lyder hans ord. Ja, stor og skremmende er Herrens dag, hvem kan holde den ut?”

Joel 2:11

Både i Gamle Testamentet og Nye Testamentet refererer “Herrens dag” til en åpenbare og viktige hendelser som oppfyller spesifikke profetier.

Men både her i Joel og andre steder i Skriftene omhadler den ultimate og endelige dagen Jesu Kristi retur fra himmelen til jorden og avslutningen av verdenshistorien. Dette er Herrens dag, den siste dagen i livet på jorden.

Og Joel beskriver på en passende måte Kristi andre komme som både stort og forferdelig. For dem som i troen speider mot Kristus og Hans tilbakekomst, så vil ikke den dagen bare være stor i dens viktighet og kraft, men også i gleden den bringer med seg. Gjenløsningen, frigjøingen som de har håpet på så lenge, vil endelig bli en realitet. herliggjort kropp og helliggjort sjel vil forenes for å lovprise Frelseren i all evighet.

Men for dem som vedvarer med sitt opprør mot Skaperen deres, som forsikrer seg selv om at de ikke er ansvarlige for sine egne handlinger, så er denne dagen forferdelig. Når røsten som kalte universet til sin eksistens blir hørt foran Hans himmelske hær, så vil ingen stå imot Ham. Har er sterk nok til å gjennomføre og oppfylle Hans Ord.

Akkurat som Han har lovet, vil alle holde regnskap for gjerningene sine og bli dømt foran Kristi trone. De som ikke er i Ham, vil bli straffet av Ham.

Hvordan ser du på den dagen? Vil det bli en god dag for deg, eller vil den bli fryktelig?


 

Advertisement
%d bloggers like this: