5 oktober

Txt: Lukas 6:43-45

DUMP I VEIEN

“Mamma!” ropte Jakob da han stormet inn i huset. “En dumper traff nettopp kanten på fortauet, og nå er det en stor haug med grus som blokkerer innkjørselen vår! Kom å se!”

“Jeg skal komme ut så snart pizzasausen er ferdig,” sa mor mens hun drysset oregano inn i en putrende, rød væske i en gryte.

“Vel, jeg håper de blir kvitt grusen før pappa kommer hjem,” sa Jakob. “Han vil ikke kunne komme inn til huset vårt så lenge den haugen ligger der!”

“Han må kanskje kjøre en liten omvei, men jeg er sikker på at han vil finne veien hjem,” svarte mor med et smil.

Veien ble ryddet før far kom. Jakob holdt på å elte deig til pizzabunnen mens han fortalt faren hele historien om hvordan grusen hadde havnet i veien. “All den grusen falt ut da dumperen traff fortauskanten,” sa Jakob. “Det var bra at de hadde en stor skuffel til å rydde opp rotet deres med.”

“Det var bra,” nikket far med et smil. Han så tankefull ut. “Vet du hva? Vi mennesker er akkurat som den dumperen,” la han til.

“Hva?” spurte Jakob overrasket. “Hvordan det?”

“Vi kjører alle på fortauskanter av og til – i de dumpete tidene i livene våre,” forklarte far. “Når vi gjør det, så søler vi ut litt av det som er i hjertene våre.”

“Det stemmer,” sa mor. “Dersom vi stoler på Gud og følger det som Han sier i Bibelen, så vil kjærligheten vår til Ham bli synlig for andre ved måten vi oppfører oss i vanskelige tider. Men dersom vi ignorerer Gud og lever slik som vi vil, så vil selvopptattheten og stoltheten vår renne over når vi kommer opp i en vanskelig situasjon, noe som vil gjøre det vanskeligere for oss selv og de som er rundt oss.”

Far nikket mens han smakte på pizzasausen og helte litt mer oregano i den. “Når vi treffer en fortauskant i livet vårt, så vil innholdet i hjertet vårt renne over slik at alle kan se det. Det er hvorfor det er så viktig å leve på en måte som hjelper deg å vokse nærmere til Gud nå. Når du treffer en fortauskant i veien senere i livet, så vil alle kunne se at du har fylt livet ditt med gode ting.

Hva med deg?

Ser du opp til Gud for at Han skal hjelpe deg gjennom de vanskelige tidene, eller klager du og blir bitter? Du kan ofte se hvordan folk virkelig er når de går igjennom vanskelige tider. Når du lever slik som Gud vil at du skal i de gode tidene, så vil andre kunne se velsignelsene ditt forhold til Gud har gitt deg når de vanskelige tidene kommer.

For som han tenker i sin sjel, slik er han

Salomos ordspråk 23:7

Dagens nøkkelord: LEV SLIK GUD VIL

Advertisement
%d bloggers like this: