27 april

Txt: Salme 103:8-12

SYMPTOMER

Jan-Erik kastet skolebøkene sine på disken, tok et eple fra fruktskålen, og kikket bort i hjørnet hvor en liten hund lå i en kurv. “Hvordan går det med Andromeda, mor?” spurte han. Andromeda var en liten hund som liknet på en mopp uten skaft, og hun hadde utviklet noen foruroligende symptomer. Først hadde hun begynt å hoste, så mistet hun apetitten, så fikk hun en klump på halsen, og til slutt et stygt sår.

“Jeg tok henne til vetrenæren,” sa mor. “Han ga meg litt medisin til såret – men han sa at han ikke visste hva som hadde forårsaket det. Vi må ta henne med tilbake dersom hun ikke blir bedre. Da vil han ta røntgen av nakken hennes for å se hva som skjer der.”

Noen få dager senere gjorde Jan-Erik lekser på rommet mens moren hans jobbet på kjøkkenet. “Jan-Erik!” ropte mor. “Andromeda klorer seg på nakken, og jeg vil sjekke det. Kan du komme her og holde henne i ro for meg?” Jan-Erik skyndte seg for å hjelpe, og noen få minutter senere ble han overrasket over å se moren hans dra ut en synål fra nakken til Andromeda. “Andromeda må ha svelget denne nålen, og så har den kilt seg fast i halsen hennes,” sa mor. “Det er bra at den kom ut, ellers kunne det ha drept henne!”

“Så det var det som forårsaket symptomene!” sa Jan-Erik mens han varsomt klappet den klynkende hunden. “Nå skal du bli bedre, Andromeda,” sa han oppmuntrende til hunden.

Det tok ikke mange dager før Andromeda hadde kommet seg helt. “Den hunden minner meg om mennesker,” sa far mens han betraktet Andromeda leke i bakgården. “Alle de symptomene var ikke det virkelige problemet. Nålen var problemet hennes. Når den ble fjernet, ble hun bra igjen.”

Jan-Erik så på faren sin. “Og hvorfor minner det deg om mennesker?” spurte han nysgjerrig.

Far smilte. “Mennesker har også symptomer,” svarte han. “Symptomer som stolthet, misunnelse, og sinne – og alt er resultatet av en hjerte fullt av synd. Menneskene forsøker ofte å dekke symptomene sine med gode gjerninger, men det eneste som kan helbrede symptomene, er å ta vekk problemet – å fjerne synden fra hjertene deres. Og den eneste måten det kan gjøres, er gjennom Jesus Kristus.”

Hva med deg?

Er livet ditt fylt med symptomene fra synd? Slike ting som nevnt i historien ovenfor? Eller kanskje slike ting som utilfredshet, manglende evne til å oppføre seg skikkelig, en kritisk holdning, eller mangel på vennlighet? Vet du hva som kan kurere det? Det finnes i Guds “medisinske oppslagsbok” – Hans ord. Kom til Jesus og la Ham ta vekk synden din. Det er den som er årsaken til symptomene dine.

Så langt som øst er fra vest, lar Han våre misgjerninger være langt fra oss.

Salme 103:12

Dagens nøkkelord: LA JESUS TA VEKK SYNDEN DIN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: