24 oktober

Txt: Johannes 1:5-10

MØRKE ELLER LYS

Møll fløy rundt utenfor gatedøren, så Mikael lukket den så snart han kom inn. Plutselig fikk katten hans, Fant, øye på en møll som fløy rundt lampen. Fant kunne ikke nå møllen, men han betraktet den nøye mens den sirklet rundt lampen. “Møllen ønsker lyset, og Fant ønsker møllen,” humret far.

“Hvorfor ønsker møllen lyset? spurte Mikael.

“Det er noe Gud har bygd inn i dem,” svarte far. “De flyr om natten, så de må finne mat om natten. De fleste blomstene som blomstrer om natten er hvite, og det hvite lyser opp i mørket, spesielt når månen er ute. Møllene blir tiltrukket av de lyse blomstene.”

“Så det faktum at de ønsker lys hjelper dem å finne mat?” spurte Mikael.

“Det stemmer,” nikker far. “Møllene får maten sin, og mens de spiser, setter de et eksempel for deg.”

“For meg?” gjentok Mikael overrasket. “Hvordan det?”

Far smilte. “Vel, Bibelen forteller oss at Gud er perfekt og hellig. Han er ren, vis, fantastisk og perfekt. Vi får alt vi trenger fra Ham. Gud ønsker at vi skal holde oss nær Ham og holde oss borte fa mørket. Vi trenger Guds lys akkurat som møllen trenger lyset for å finne blomstene. Hva ville du si dersom en møll som fløy sulten rundt i mørket og ikke ville komme til lyset for å få mat?”

“Jeg ville si at det var noe galt med en slik møll,” svarte Mikael.

“Likevel holder noen seg borte fra Gud og snubler rundt i mørket, åndelig sett,” sa far.

“Du ville tro at menneskene ville vite like mye som møllen!” smilte Mikael.

Hva med deg?

Vet du at å holde deg nær Gud er hva Bibelen kaller “å vandre i lyset”? Å glemme Gud og gå din egen vei er det samme som å “gå i mørket.” Hold deg i lyset ved å lese Bibelen din, be, adlyde Gud, og ha Ham i tankene dine.

Dere selv var o en gang i mørke, men nå er dere lys i Herren. Vandre som lysets barn!

Efeserne 5:8

Dagens nøkkelord: VANDRE I GUDS LYS

Advertisement
%d bloggers like this: