3 februar

Txt: 5 Mosebok 26:1-2, 10-11

RESTER

“Kan jeg få en kattunge? Vær så snill? Vær så snill?” Jorunn tryglet. Et stort skilt borte hos naboen sa “Gratis kattunger!” og Jorunn tryglet og ba moren sin om å få lov til å få en. Hun hvinte av glede da moren endelig sa seg enig, og de gikk bort til naboen for å velge en kattunge. Jorunn valgte den aller minste. “Jeg skal kalle ham ‘Småen’,” sa hun.

Noen få uker etterpå tok Jorunn og moren Småen med for første gang til veterinæren. “Vel,” sa veterinæren etter å ha sjekket kattungen. “Småen er litt tynn. Hva har dere gitt ham å spise?”

“Melk,” sa Jorunn med en gang, “og rester.”

Moren nikket. “Det er helt sant – mesteparten av maten hans er rester fra måltidene våre.”

“Det kan være problemet,” sa veterinæren. “Resten deres har antakelig ikke nok næringsstoffer for at Småen kan vokse skikkelig. Forsøk å mate ham med mat som er laget spesielt for kattunger og se om han ikke blir både sunn og sterk.” Så på veien hjem stoppet Jorunn og moren hennes for å kjøpe den spesielle maten veterinæren hadde foreslått for kattungen.

“Ikke mer rester til Småen,” fortalte Jorunn faren hennes den kvelden. “Bare god, sunn kattunge mat.”

“Okay!” utbrøt far med et smil. “Jeg er sikker på at Småen vil sette pris på det.” Etter et lite øyeblikk la han til “Vet du hvem andre som ikke burde få rester?”

“Deg?” spurte Jorunn. Hun så litt bekymret ut. “Jeg trodde du likte restene?”

Faren lo. “Det gjør jeg,” sa han, “men ikke så godt som når noe blir servert for første gang. Men jeg tenkte på Gud. Istedenfor å gi rester av tid eller kjærlighet eller innsats til Gud, så burde vi gi Ham det beste i alt vi gjør.”

“Å, jeg tror jeg forstår,” sa Jorunn. “Det er hvorfor du lærte meg å legge en del av ukepengene mine på offerplaten, ikke sant? Og å repetere Bibelversene hver kveld før jeg legger meg hver kveld.” Hun smilte. “Men jeg er glad at du liker rester,” la hun til. “Jeg tror det er hva vi skal ha til middag i dag.”

Hva med deg?

Gir du ditt beste til Gud? Eller bruker du først pengene dine på det du ønsker å kjøpe deg, og så gi det som er igjen til Gud? Tilbringer du bare tid med Ham når det er lite tid igjen på slutten av dagen? Gjør du først de aktivitetene du har lyst til å gjøre og så bruker den lille tidenog energien som er igjen til å hjelpe andre? Gud sa at vi skulle gi til Ham først. Det ønsker Han fra alle, både barn og voksne.

Det første av førstegrøden på jorden din skal du føre inn i Herrens, din Guds hus

2 Mosebok 23:19

Dagens nøkkelord: GI DITT BESTE TIL GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: