23. Tell velsignelsene dine

Emne: Den troendes levemåte

“16 Vær alltid glade,

17 be uavbrutt,

18 takk Gud under alle forhold! For dette er Guds vilje med dere i Kristus Jesus.”

1 Tessalonikerbrev 5:16-18

Misjonær Benjamin Weir ble holdt som gissel i Libanon og fengslet under forferdelige forhold i 16 måneder. I hans første intervju etter at han ble løslatt, ble han spurt om hvrdan han tilbrakte tiden og hvordan han taklet kjedsomheten og fortvilelsen. Han sa ganske enkelt: “Jeg talte velsignelsene mine.”

“Velsignelsene?” spurte de.

“Ja,” forklarte han. “Noen dager fikk jeg lov å ta en dusj. Noen ganger var der noen grønnsaker i maten min. Og jeg kunne alltid være takknemlig for min families kjærlighet.”

Vi kan forstå hvorfor reporterne var forbløffet. Det er vanskelig for de fleste av oss å være kontinuerlig takknemlig for de vanlige velsignelsene som gjør livet behagelig og komfortabelt – den ufeilbarlige forsyningen av våre daglige behov, mat og husly, vennskapet til venner og familie. Der er enkelte ganger at vi til og med glemmer hvor fantastisk Gus nåde er.

Paulus og Silas, selv om de ble slått, kastet i fengsel og satt i gapestokk, sang salmer som lovpriste Gud (Apostlenes gjerninger 16:25). Måtte vu lære fra dem, og fra Benjamin Weir, å telle velsignelsene våre samme hva omstendighetene våre er. Vi har mange grunner til å fryde oss.

Vi burde være rede til å gi Herren takk For  velsignelser og for tester; Hjerter som er takknemlige er alt Han ber om; La oss stole at Han gir oss det beste.

Om du tar en pause for å tenke etter, så har du en grunn til å takke.

Spørsmål:

a. Finner du det vanskelig å takke en annen person for det gode de har gjort for deg?

b. Hva mener Paulus når han sier “takk Gud under alle forhold“?

c. Hva er noen av tingene du er takknemlig overfor Gud for?


 

Advertisement
%d bloggers like this: