24 november: Herrens tjenestekvinne

“Da sa Maria: «Se, jeg er Herrens tjenestekvinne. La det skje med meg som du har sagt.» Så forlot engelen henne.”

Lukas 1:38

Det er sant som engelen sa, at Maria hadde “funnet nåde hos Gud” (1:30) og var “velsignet … blant kvinner” (1:42) for å bli gitt æren av å bære Frelseren selv i sitt kjød. Men det er også sant at dette privilegiet brakte med seg mange, mange vanskeligheter.

For Jesu skyld ville Maria ha et anstrengt forhold til si forlovede, Josef, og føle skam i nærmiljøet hennes; hun ville måtte reise til Betlehem for å bli taksert; hun måtte flykte til Egypt … og til slutt måtte hun se sin egen sønn torturert til døde. Nesten hver eneste profeti om Jesus ville ha en påvirkning på henne.

For en nobel, trofast respons hun hadde til denne annonseringen! “La det skje med meg som du har sagt”. Hva enn Herren har planlagt for meg, la det skje. Om min lidelse vil oppfylle Herrens vilje, så la det være slik.

Kjære troende, det eneste æresstedet i Guds rike er stedet for tjeneste. Den eneste måten å være nyttig for Herren er å være totalt hengitt til Ham. Der finnes ingen privilegert plass i himmelens rike som ikke også innebærer spesiell lidelse.

Har du overgitt ditt liv komplett til Gud? Kan du si at samme hva Herren har planlagt for deg, så er det velkomment dersom Hans navn vil bli opphøyet? Ser du deg selv som “Herrens tjenestekvinne” eller en Guds tjener?  Dersom du virkelig er en som tjener Herren, så er du virkelig velsignet.


 

Advertisement
%d bloggers like this: