29 desember

Txt: Lukas 2:15-20

ETTERJULEKAKER

“Hva kan jeg gjøre på?” klynket Jenny mens hun gikk hvileløst rundt i huset noen dager etter jul.

“Hva med å leke med den nye dukken din eller noen av spillene du har fått til jul?” foreslo mor.

“Det har jeg allerede gjort,” jamret Jenny.

Mor sukket. “Alle de nye lekene, og likevel ingenting å gjøre på?” spurte hun. Så fikk hun en ide. “Kom inn på kjøkkenet,” sa hun. “Vi skal lage småkaker.” Jenny va ikke sikker på om hun ønsket å gjøre det, men mor insisterte, og snart var de begge fulle av mel.

“Mamma, vi laget alle typer julekaker – vi har til og med noen igjen. Hvorfor skal vi bake nye?” ville Jenny vite.

Mor smilte. “Fordi vi skal gi dem vekk,” sa hun. “Husker du den skuffede følelsen du hadde i morges da du ønsket at du hadde noe å gjøre på? Andre mennesker føler seg skuffet også – spesielt de som ikke kan komme seg ut av huset og de som er på pleiehjem. De fikk mye oppmerksomhet før jul – glade mennesker som sang julesanger for dem, spesielle juleprogram, besøk fra venner og familie, og så videre. Nå som julen er over, kan det være at de føler seg ensom. Har du lyst til å gå for å muntre dem opp?”

Det var en helt ny ide for Jenny. “Okay, la oss gjøre det!” sa hun bestemt. “Jeg skal ordne en pen boks for kakene, så vil det bli som en etter-julegave.”

Det skinte i Jennys øyne da fortalte far om hva de hadde gjort etterpå. “De var så glade for å se oss!” utbrøt hun. “Og vet du hva? På pleiehjemmet var det en gammel mann som spurte meg hvorfor vi hadde tid for dem etter jul. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, så jeg bare sa til ham at Jesus elsker ham etter jul også. Han sa at han antok han burde vite mer om det. Så snakket mor med ham, og han ble frelst! Vi skal besøke ham igjen – han og alle de andre menneskene også!”

Far lo av Jennys heseblesene fortelling. “Det er fantastisk!” utbrøt han. Han strakte seg etter Bibelen og slo opp på det andre kapittelet av Lukas. “Du minner meg om hyrdene,” sa far. “Etter å ha sett Jesusbarnet, så fortalte de andre om Ham. La oss lese det sammen.”

Hva med deg?

Kan du komme på en god måte å dele Jesu kjærlighet med en venn? Kan du gjøre noe godt for en eldre person? Dersom du er frelst, så kan du gjøre Jesus kjent for andre gjennom måten du oppfører deg på og hva du sier.

Da de hadde sett det, fortalte de om det ord som var talt til dem om dette barn.

Lukas 2:17

Dagens nøkkelord: GJØR JESUS KJENT

Advertisement
%d bloggers like this: