4 juni: Er du satt fri av Gud?

“Vær ikke redd, Jakob, du vesle mark, og dere, Israels menn! Jeg hjelper deg, sier Herren. Israels Hellige løser deg ut.”

Jesaja 41:14

2 Mosebok er den eldste fortellingen fra historien med emansipasjonsinnsats, og interessant nok er det Gud som foretar arbeidet med frigjøringen. Gud sier til Israel, mens de er under egyptisk herredømme, “Jeg vil føre dere bort fra tvangsarbeidet i Egypt og fri dere fra slaveriet” (2 Mosebok 6:6).

Men dette er bare et bilde på en større, evangeliebasert frigjøring som ville være for alle Guds folk. Vi mennesker er marker fra naturens side, slaver til synden og til Satan: “Dere som før var syndens slaver…” (Romerne 6:17). Men Gud har frigjort oss, og gjort seg selv til Frigjører.

Prisen på vår frihet var livet til Guds Sønn. Jesus Kristus kom “for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange” (Matteus 20:28). For en fantastisk nedlatenhet, for Gud selv å frigjøre ett folk som er slaver til synden ved å gi Hans egen Sønn i deres sted!

Hva burde responsen vår være til slik gavmildhet? Burde vi, med andre ord, bruke friheten som Guds frigjøring har kjøpt oss?

David indikerer den rette responsen når han ber “Måtte mine ord og hjertets tanker være til glede for deg, Herre, min gjenløser og min klippe!” (Salme 19:15). Et ønske om å glede vår Gjenløser er bare passende.

Salmisten skriver også “Dette skal Herrens forløste si, de som han løste ut av nøden” (Salme 107:2). Med andre ord, Guds folk burde lovprise og erklære deres Gjenløser med deres ord og gjerninger, og på den måten vise takknemlighet for Hans frigjøring ved helligdommen og den gledelige feiringen i livene deres.

Har du blitt frikjøpt av Herren? Har du sagt det gjennom dine ord og gjerninger?


 

Advertisement
%d bloggers like this: