3 januar

Txt: Salme 86:1-7

OVERRASKELSE!

Lukas var bekymret. Han og familien hans hadde bodd i deres nye hjem en hel uke, og han hadde enda ikke sett noen andre barn i nabolaget. Han hadde flyttet vekk fra de gode vennene hans, og han hadde begynt å tro at han ikke ville finne noen nye venner her.

“Be om det!” sa faren da han nevnte problemet sitt.

“Be om det!” sa moren da han nevnte det til henne.

“Be om det!” sa hans eldre søster når han så trist ut.

Så Lukas ba. Han ba Gud om å sende ham en venn – noen han ville like like mye som de gamle vennene hans, Einar, Ole og Frank. Han savnet dem så utrolig mye etter at han hadde flyttet!

Neste morgen ringte dørklokken. “Det er til deg, Lukas!” ropte moren opp til rommet hans. “Det er noen her for å besøke deg!”

Lukas styrtet ned trappene. Der ved hoveddøren stod… en jente! Hun hadde blonde krøller  og fregner, og på hodet hadde hun en blå baseball caps. “Hei!” sa hun. “Jeg heter Trine, og jeg bor like bak huset deres. Jeg håpet at noen som hadde barn ville flytte inn i huset deres, men jeg så ikke deg før i går da du lekte utenfor huset. Det er ikke så mange barn her, så jeg håper vi kan være venner. Hei, samler du på baseball kort?”

“Ja… ja, det gjør jeg!” stammet Lukas. “Har du… eh… lyst til å se dem?”

Trine kom inn, og de brukte en hel time på å se på baseball kort og snakke om baseball.

Etter at Trine dro, snudde Lukas seg til moren og ristet på hodet. “Jeg spurte Gud om en venn, men jeg trodde ikke Han ville sende en jente!”

“Noen ganger sier Gud ‘nei’ til bønnene våre,” sa mor. “Noen ganger sier Han ‘vent’, noen ganger sier Han ‘ja’, men av og til…” Moren nølte, så lo hun. “Av og til gir Han oss en overraskelse!”

“Det har du rett i!” lo Lukas. “Kan vi spise snart, slik at jeg kan gå og se på Trine sitt trehus?”

“Selvsagt!” lo moren. “Med en gang!”

Hva med deg?

Hva har du bedt til Gud om? Det er ikke alltid at Gud sier ‘ja’ til bønnene våre. Ofte fordi vi ber om ting vi egentlig ikke trenger, eller Gud vet at det vi ber om ikke er så bra for oss. Ofte ønsker Gud å gi oss det vi ber om, og dersom vi ber til Ham med et rent hjerte og ikke spør om feile ting, så har Gud lovet at vi skal få det vi spør om. Mange fører dagbok over det de spør Gud om, og får se hvor ofte Gud svarer bønnene våre.

Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det bli lukket opp for dere.

Matteus 7:7

Dagens nøkkelord: GUD SVARER BØNNER

—-

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: