22 september

Txt: Hebreerne 12:5-11

HUKOMMELSENS ARR

Anskar nølte mens vennen hans, Sverre, holdt opp en DVD som han og noen andre gutter skulle se. “Kom igjen, Anskar,” oppfordret Sverre. “Er du en pyse eller?”

Anskar var nysgjerrig etter å se den populære skrekkfilmen. Men han ville egentlig ikke bryte foreldrenes forbud om å se på slike filmer. Akkurat da han skulle til å si nei, så begynte guttene å rope “Pyse! Pyse!” Anskar ga etter.

Da Anskar kom hjem, kom er bølge av skyldfølelse over ham. “Hvordan kunne det skje, Gud?” ba Anskar. “Jeg mente ikke å være ulydig. Jeg skulle ha sagt nei. Vær så snill å tilgi meg!” Etter bønnen følte han seg bedre.

Anskar gikk til sengs med en ren samvittighet og sovnet med det samme. Men da kom drømmen – en skrekkelig drøm hvor monsteret fra filmen jaget ham med slik virkelighet at Anskar ble livredd.

“Anskar, våkn opp!” Anskar hørte fars stemme over sine egne skrik. Fars ord var trøstende, men skrekken holdt fremdeles tak i Anskar, og han kunne ikke stoppe å gråte. Gjennom tårene hans fortalte han far om filmen og hvordan det hadde gitt hm mareritt. “Jeg ba Gud om å tilgi meg. Hvorfor gjorde Han det ikke? Hvorfor lot han meg få den drømmen?”

“Husker du lampen?” spurte far. Anskar nikket. Han hadde nylig knust en lampe da han hadde lekt med ball i stuen uten lov. “Vi tilga deg for å knuse den, men selv om lampen ble reparert, så var der fremdeles en sprekk i den. Den vil alltid ha det arret,” minnet far ham. “I kveld ba du Gud om unnskyldning for å ha sett den filmen selv om du ikke burde ha sett den. Han har også tilgitt deg, men det betyr ikke at det ikke vil være noen arr.”

“Den drømmen var et arr, ikke sant?” spurte Anskar.

“Det tror jeg den var,” sa far. “Ofte tillater Gud at vi opplever konsekvensene etter synden vi begår. Jeg tror det er en del av Hans disiplinering av oss slik at vi skal lære fra det.”

Anskar tenkte på lampen og marerittet – to arr som skulle hjelpe ham å huske at han ikke skulle være ulydig.

Hva med deg?

Har du noen gang gjort noe som var galt fordi du var nysgjerrig eller ble presset til det? Ta imot Guds tilgivelse som alltid venter på deg når du be om den, men innse også at Han gjerne disiplinerer deg og da må du leve med de konsekvensene Han tillater deg å få. Synd er farlig, og ikke noe å leke med. Guds disiplinering er til for å hjelpe deg og huske dette.

Alle dem jeg elsker, dem refser og tukter jeg. Derfor, ta det alvorlig og omvend deg!

Johannes åpenbaring 3:19

Dagens nøkkelord: GODTA DISIPLINERING FRA GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: