2 september

Txt: 1 Korinterbrev 6:9-11

EN GOD POLITIMANN

“Hvis Gud er så full av kjærlighet, så tror jeg ikke at Han vil sende noen til helvete,” sa Ove bestemt.

“Vel,” begynte vennen hans, Leif Arne, mens han ba om at Gud måtte hjelpe ham å finne de rette ordene. “Bibelen…” Høylydt bjeffing fra hunden hans forstyrret diskusjonen. Guttene hoppet opp og løp til døren tidsnok til å se en gutt sykle avgårde med Oves nye sykkel. De løp etter ham, men innså snart at det var nytteløst.

“Vi trenger hjelp… ring din far!” sa Ove. Leif Arnes far var politimann. Mor sa seg enig i at å ringe politiet var en god idé, og snart rullet en politibil opp foran huset. Leif Arnes far kom ut og løftet opp en maltraktert sykkel fra bagasjerommet. Oves munn gapte da han gjenkjente den bøyde rammen på sykkelen hans. “Å nei!” utbrøt han. “Hvem gjorde det? Fikk du fatt i den råtne tyven?”

Leif Arnes far holdt hånden opp. “Slapp av, Ove,” sa han. “Gutten som tok sykkelen din må betale for skadene. Akkurat nå trenger jeg at du fyller ut et anmeldelsesskjema.”

Senere den dagen gjenopptok guttene diskusjonen sin om Gud ville sende noen til helvete eller ikke Når Ove fortsatte å insistere på at en kjærlig Gud ikke ville gjøre ne slik, fikk Leif Arne en idé. “Hei Ove,” sa han. “Hvorfor tror du at min far arresterte den gutten som tok sykkelen din i dag? Hva om han hadde sett forbrytelsen men nektet å gjøre noe med det?”

“Det ville være galt!” utbrøt Ove. “Men han ville ikke nekte ågjøre det. Han er en politimann. Det er jobben hans å gjøre noe med det.”

“Men du vil vel ikke at den gutten skal bli straffet, gjør du vel?”

“Selvsagt gjør jeg det!” Ove stirret på ham. “Den gutten stjal sykkelen min og ødela den!”

“Men er ikke du en kjærlig person?” spurte Leif Arne.

“Jo, selvsagt, men…” Ove stoppet. Han kunne se hvor denne samtalen gikk.

Leif Arne nikket. “Det ville være galt av min far å overse kriminalitet,” sa han, “og selv om du er en kjærlig person, så sa dy selv at tyven burde straffes.” Så kom han med poenget sitt. “Gud er hellig og Han kan ikke ignorere kriminalitet heller – kriminaliteten som kalles synd. Dersom Han gjorde det, ville det være galt. Synden trenger å bli straffet.”

Ove tenkte på det. “Jeg antar du har rett,” sa han. Han visste at han måtte tenke mer på dette.

Hva med deg? 

Finner du det vanskelig å tro at en kjærlig Gud kan sende noen til helvete? Tror du at alle vil dra til himmelen på en eller annen måte? Fordi Gud er kjærlig, så ga Han oss en vei til himmelen gjennom Jesu blod. Fordi Han er hellig, krever Han at de som nekter å omvende seg og stole på Jesus skal bli straffet i all evighet. Dette trenger ikke skje med deg. Ta imot Hans Sønn i dag. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

De ugudelige skal fare ned til dødsriket

Salme 9:18

Dagens nøkkelord: GUD ER HELLIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: