23 desember

Txt: Filipperne 2:3-8

EN FANTASTISK GAVE

“Å mamma, jeg kan ikke vente til pappa kommer hjem,” sa Helene full av entusiasme. “Jeg har ventet så lenge på juletreet – jeg er så spent etter å dekorere det!”

Mor nølte. “Kjære Helene, jeg er ikke så sikker…” Hun avsluttet ikke setningen.

“Pappa vil komme med et,” sa Helen skråsikkert. Hun presset nesen mot vinduet for å se far så snart han dukket opp. Endelig kom han til syne, men hodet hans var bøyd, og han bar ikke på noe tre. Da han kom inn i huset, skyndte han seg forbi Helene med en rask hilsen. Hun kunne ikke tro det. Hun hadde vært så sikker på at faren ville komme hjem med et tre, men han hadde skuffet henne!

Selv om Helene visste at julen var tiden for å huske på Jesu fødsel, så følte hun ikke at hun ville feire. Hun ville heller furte på rommet, og det gjorde hun. Snart avbrøt stemmer tankene hennes.

“Jeg er så lei meg for at jeg ikke hadde råd til et juletre til Helene,” sa far med en stemme som hørtes tristere ut enn Helene følte seg. Hun kunne ikke helt høre hva mor svarte. Helene fikk en plan nesten med det samme.

Etter at samtalen på kjøkkenet var over, gikk Helen ut til foreldrene hennes. “Pappa, kan vi ta ut det lille kunstige juletreet vi brukte på bestemors sykehusrom i fjor?” spurte hun. Hun lot som om hun var begeistret over ideen. Da Helene hjalp far å pynte treet, fortsatte hun sitt begeistrede skuespill. “Jeg huske da du og jeg dro på handletur og kjøpte denne pynten,” sa hun mens hun hang en fugl i et bur på treet.

Engelen fra flere år tilbake overveldet det lille treet, men far satte det i toppen likevel. “Din mor og jeg kjøpte denne for din første jul,” sa han, slik han gjorde hvert eneste år.

Da de var ferdige med å arbeide og snakke, var far i bedre humør. Helene oppdaget til sin store overraskelse at hun ikke behøvde å late som om hun var i godt humør lengre. Gleden hennes var ekte.

Ved sengetid takket Helene Gud for Hans kjærlighet som Han viste da Han sendte Jesus til jorden. På julaften skulle hun åpne presangene hennes. Hun trodde ikke hun ville få så mange, men det gjorde ikke noe. Hun hadde allerede fått en fantastisk gave – gleden av å gjøre en annen person glad.

Hva med deg?

Er det noe du kan gjøre for å gjøre noens jul enda bedre? Uttrykke mer takknemlighet? Kutte ned på din egen ønskeliste? Skjule en skuffelse? Dersom du ikke lærer å gi, vil du gå glipp av julens største gleder.

Det er saligere å gi enn å ta imot.

Apostlenes gjerninger 20:35

Dagens nøkkelord: LÆR Å GI

Advertisement
%d bloggers like this: