20 juli

Txt: Johannes åpenbaring 19:6-8, 21:2, 9-10, 23-24, 27

DEN KOMMENDE BRUD

“Tommy!” hveste Selena. “See!” Hun dyttet i broren sin og pekte på storesøsteren deres. Tommy kikket opp og så på mens Merethe plukket opp en tom tallerken og la den i kjøleskapet. “Det er andre gangen hun har gjort det,” hvisket Selena. Tommy løftet øyenbrynene, og begge brøt ut i latter.

“Mor,” sa Selena senere. “Har du lagt merke til Merethe? Hun gjør de dummeste ting. Alt hun tenker på er at Carsten kommer neste uke! Hun kan ikke konsentrere seg om noen ting!”

Mor smilte. “Det er helt normalt for en jente som bare har noen få uker igjen til bryllupet sitt.”

Selena sukket. “Carsten er alt hun snakker om!”

“Vel, det er helt normalt også, vil jeg påstå,” svarte mor med et smil. Etter en liten pause la hun til “Faktisk, så synes jeg at vi alle burde være mer lik Merethe!”

Selena så skremt på moren sin. “Du tuller!”

Mor lo. “Kristne blir kalt ‘Jesu brud’, så vi venter på at brudgommen – Jesus – skal komme,” forklarte hun. “Når Han kommer tilbake skal Han ta alle kristne – bruden Hans – til himmelen. Vi burde være ivrige etter at Han skal komme og se frem mot det.”

“Vel,” sa Tommy som hadde kommet inn i rommmet. “Jeg håper du ikke mener at vi skal putte skitne tallerker i kjøleskapet slik som Merethe gjorde!”

Mor lo. “Nei,” sa hun, “men jeg synes at de fleste av oss burde snakke mer om Jesus. Carsten er i tankene til Merethe hele tiden fordi hun er så glad i ham. Det er hvorfor hun tenker på ham og snakker om ham hele tiden.”

Selena rynket pannen. “Jeg vet at jeg ikke tenker på Jesus hele tiden. Betyr det at jeg ikke er glad i Ham?” spurte hun.

“Nei da,” forsikret mor, ” men dersom din kjærlighet for Ham ikke vokser, så vil det være grunn til bekymring. Fortsett å følge Jesus tenk ofte på hva Han har gjort for deg. Og ikke nøl med å snakke til Ham heller.”

Hva med deg?

Tenker du ofte på – og snakker om – Jesus? Han led villig slik at du kan tilbringe evigheten sammen med Ham istedenfor å være uten Ham i helvete. Tenk hver dag på hva Han har gjort for deg og hvor mange velsignelser Han gir deg. Når du gjør det. og når din kjærlighet for Ham vokser, så vil det bli mer og mer naturlig å vise den kjærligheten til andre. Det vil bli mer naturlig å snakke om Ham når du venter på at Han skal komme tilbake.

Men vi har vårt hjemland i himmelen. Derfra venter vi også Herren Jesus Kristus som Frelser.

Filipperne 3:20

Dagens nøkkelord: TENK OG SNAKK OFTE OM JESUS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: