18 september

Txt: Romerne 8:14-17

PAPPAS JENTE

“Mamma, hvem likner jeg på?” spurte Therese da mor ordnet håret hennes.

“Hvem liker du på?” gjentok mor. “Dukk!” la hun til og siktet med hårsprayen.

“Dukk?” Therese lo og dukket unna da mor forøkte å spraye henne med flasken. Så gjentok Therese spørsmålet sitt. “Har jeg dine øyne eller pappas nese eller hva?” spurte hun. “Ser jeg ut som deg eller pappa?”

Mor så nøye på Thereses ansikt, så på sitt eget i speilet. “Jeg vil si at du likner mest på pappa – mer for hver dag som går,” sa hun tankefullt. Therese sin far hadde dødd da hun var veldig liten. “Du minner meg så mye om pappa. Og du likner ham ikke bare når det gjelder utseendet – du oppfører deg som ham også. Du spiser like fort som ham,” ertet mor mens de gikk bort til kjøkkenbordet for å spise frokost.

“Er ikke det rart?” sa Therese. “At jeg nesten ikke har kjent pappa, men likevel så likner jeg ham og oppfører meg som ham? Og så sier du at jeg liker den samme maten som han pleide å spise – asparges og rødbeter og til og med smørbrød med sylteagurk på! Hvordan kan jeg likne ham s mye når han ikke er her for å vise meg hvordan?”

“Jeg tror at du har gjort dette helt naturlig fordi du er en del av pappa,” sa mor mens hun helte i appelsinjuice. “Jeg har delt minnene mine av pappa med deg også, og du har lest brevene han sendte meg og sett i fotoalbumene.” Hun smilte til Therese mens hun la til “Det å være Guds ban er ganske likt også. Vi ser ikke Gud, men vi oppfører oss som Ham, og Han er en del av oss. Vi leser om Ham i Bibelen, vi ser glimt av Ham i andre kristne og vi snakker om det Han har gjort.” Mor klemte Thereses hånd. “La oss be Gud om å hjelpe oss å bli mer og mer lik Ham!”

Hva med deg?

Kan andre se at Gud er din himmelske Far? Lever du og snakker du slik at det er lett for andre å identifisere deg som et Guds barn? Be Gud hjelpe deg å være lik Jesus, slik at andre kan gjenkjenne din himmelske Far i deg.

…så dere kan være uklanderlige og rene, Guds ulastelige barn midt i en vrang og forvendt slekt. Dere skinner blant dm som lys av verden.

Filipperne 2:15

Dagens nøkkelord: OPPFØR DEG SOM ET AV GUDS BARN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: