18 august

Txt: Johannes Åpenbaring 22:12-17

DEN KLARESTE STJERNEN

“Jeg vet hva vi kan gjøre,” sa Roar en varm sommerdag da han og søsteren hans, Trine, strakk seg så lang de var på gresset under en  himmel full av stjerner. “La oss se hvem som kan finne den klareste stjernen. Taperen må betale for en is hver i morgen.”

Trine likte ikke den ideen. “Hvordan kan vi bevise hvilken som er den klareste stjernen da?” spurte hun surt. Men så pekte hun plutselig mot nord. “Den er min! Den klare stjernen der oppe.”

Roar myste. “Jeg tror jeg ser den du mener, men jeg ser en klarere stjerne,” sa han og pekte i en annen retning. “Se… i midten av den klyngen med stjerner. Den er sterkere enn den du har funnet.”

“Er den vel ikke!” protesterte Trine. De fortsatte å undersøke himmelen mens de kranglet om hvilken stjerne som var klarest. Da far kom ut for  fortelle dem at det var leggetid, så ba de ham om å være dommer.

“Hmmmm,” mumlet far mens de pekte ut stjernene de hadde valgt. “Som dommer erklærer jeg at ingen av disse er den klareste stjernen av dem alle. Faktisk tror jeg at dere to burde kjøpe is til meg, fordi jeg kjenner den klareste stjerneb personlig. Og jeg håper at dere gjør det også. Det er viktig.”

“Hva mener du, at du kjenner en stjerne?” spurte Trine. “Vi snakker ikke om fotball stjerner eller pop stjerner, vet du. Dessuten kan jeg klare meg bra uten alle dem.”

Far lo. “Jeg snakker ikke om dem, men jeg snakker ikke om en stjerne på himmelen heller,” innrømmet han. “Jeg snakker om Jesus Kristus. Han blir kalt ‘den klare morgenstjerne’. Jeg vil påstå at Han er den klareste av alle stjernene, ikke sant? Og det er veldig viktig å kjenne Ham.”

“Okay, pappa!” Roar smilte til sin far mens han reiste seg fo å gå inn. “Men ingen is til deg. Du var ikke med på konkurransen.”

“Helt riktig,” samsvarte Trine. Hun speidet opp mot himmelen en gang til. “Jeg lurer på hva vennene mine ville si dersom jeg fortalte dem at jeg kjenner en stjerne,” la hun til. “Det må jeg forsøke en gang.”

Hva med deg?

Kjenner du Jesus, den klare morgenstjernen? Gud vil at du skal bli kjent med Ham. Til og med i det siste kapittelet i Bibelen inviterer Gud deg til å komme til Ham. Men en dag vil det bli for sent til å gjøre det. Ikke vent! Ta imot Ham i dag! (se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Jeg, Jesus… er den klare morgenstjerne.

Johannes Åpenbaring 22:16

Dagens nøkkelord: TA IMOT JESUS SOM FRELSER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: