3 mai

Txt: Apostlenes gjerninger 17:24-27

SNØFLAK OG FOLK

Junni og vennen hennes, Rolf, ropte av glede da de stod litt tilbake og beundret snømannen de hadde laget. En klassevenninne, Akiko, kom bort. Hun smilte og stoppet for å hjelpe. Junni skulte på henne. “Gå vekk!” sa hun. “Dette er vår snømann!” Akikos smil forsvant, og hun forsvant langsomt. “Hun ville ha gitt snømannen skjeve øyne,” sa Junni, høyt nok til at Akiko kunne høre det. Ved vinduet hadde mor til Junni også hørt det, og hun rynket pannen.

Litt senere stoppet en annen klassekammerat. “Forsvinn! Du vil sikkert gjøre snømannen svart, ikke sant?” ertet Rolf da Johnny rygget vekk. Junni knegget.

“Å? Hvem ønsker å hjelpe deg, ditt blekansikt?” svarte Johnny.

Junni trampet sinna med foten. “Vil du slutte å kalle oss navn? ropte hun. Nok en gang rynket mor pannen, og denne gangen gikk hun og ropte at Junni måtte komme inn.

“Mamma, så du snømannen vår?” spurte Junni med det samme hun kom inn døren. “Vi kaller han Herr Snøfnugg!”

Mor smilte. “Virkelig?” spurte hun. “Visste du at det var en mann en gang som ble kalt ‘snøfnuggmannen’? Hvorfor slår du ikke opp navnet hans i leksikonet? Navnet hans var Wilson Bentley.”

“Kult! Kan jeg bruke pc’en istedenfor?” spurte Junni. Mor nikket, så Junni skyndte seg for å se hva hun kunne finne. “Jeg fant ham,” rapporterte hun snart. “Hobbyen hans var å studere snøfnugg. Han tok mange bilder av dem… hvert eneste snøfnugg var en perfekt krystall, og ingen var like. Men de var alle vakre!”

Mor nikket. “Akkurat som mennesker!” sa hun. Folk er forskjellige også. De har forskjellig type hår og øyne og hud. Men de er alle laget av den samme store Kunstneren – Gud – og i Hans øyne er alle vakre. Med mindre vi ønsker å være uenig med Gud, så burde vi også betrakte alle mennesker som vakre også.” Hun så høytidelig på Junni mens hun la til, “Jeg hørte hva som skjedde da noen andre ville hjelpe med snømannen deres.”

Junni var stille en liten stund. “Mamma?” sa hun til slutt. “Jeg må gå å be om unnskyldning til Akiko og Johnny. Jeg vet ikke hvorfor jeg var så sinna på dem. De er kjekke, og jeg vil be dem komme bort å hjelpe meg å bygge en annen snømann. Okay?”

Mor smilte tilbake og nikket.

Hva med deg?

Tror du at du er bedre en noen som ser annerledes ut enn deg? Eller bedre enn noe som er fattigere eller ikke virker like smart som deg? Gud skapte alle etter sin egen plan og formål. ikke si – eller tenk – at noen ikke er så god som du! Alle er like verdifulle. For en lang, lang tid siden erklærte Gud at Han har skapt alle og er like glad i alle mennesker. Du er ikke bedre enn andre, og ingen andre er bedre enn du!

Han lot alle folkeslag av ett blod bo over hele jorderike

Apostlenes gjerninger 17:26

Dagens nøkkelord: GUD SKAPTE ALLE UNIKE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: