18 februar

Txt: Titus 2:6-8

VANLIG HØFLIGHET

Minibussen til herr Bjørneby var fullastet med barn – hans egne barn og flere av vennene deres. De var på vei til Bibel Klubben, og støynivået var som vanligvis veldig høyt. Herr Bjørneby hørte på masingen tålmodig til de kom til en vei med veiarbeide. “Okay alle sammen,” sa han. “Jeg må be dere roe dere ned de neste få kilometrene og være stille. Veien er under ombygging her, og jeg må konsentrere meg om kjøringen.”

“Faren din sier det hver eneste uke,” hvisket Mona til Jan.

“Vel, det er ikke så lett å kjøre igjennom her,” forsvarte Jan faren sin.

I en stund var barna stille. Så begynte en av guttene å lekent slå til en annen gutt. Etter en liten stund fløy en bok igjennom luften og traff herr Bjørneby i nakken. Han dro hardt i rattet, og minibussen svingte vilt mot den møtende trafikken. “Se opp!” ropte noen.

Herr Bjørneby grep fatt i rattet og fikk stoppet minibussen ved siden av veien. “Takk Gud!” pustet han. Så snudde han seg og snakket alvorlig med guttene om hvor viktig det var å sitte stille.

Når de kom frem til Bibel Klubben fortalte de læreren sin om hva som hadde skjedd. Fru Gundersen ristet på hodet. “Å kjøre en minibuss full av gutter og jenter er et stort ansvar,” sa hun. “Herr Bjørneby godtar det som en del av tjenesten hans – en måte å tjene Gud. Dere kan hjelpe ham med å ta del i tjenesten hans.”

“Kan vi?” spurte en av jentene. “Hvordan da?”

“Ved å sitte stille,” sa fru Gundersen. “Når apostelen Paulus skrev til Titus, sa han at en av kjennetegnene på en person som modnes er edruelighet, eller selvkontroll. I deres situasjon innebærer dette å snakke stille og ikke sloss eller skrike når herr Bjørneby kjører. Hvorfor hjelper dere ikke ham i hans tjeneste ved å vise selvkontroll og være stille?”

Hva med deg?

Kjører du på skolebuss? Kjører foreldrene dine eller foreldrene til vennene dine deg til forskjellige steder? Hvorda oppfører du deg? Viser du selvkontroll? Det er vanskelig å kjøre når barn bråker. Når du er på en buss eller i en bil bør du vise hensyn og snakke lavt. Kanskje du kan oppfordre andre som sitter på å vise selvkontroll også.

Vis søskenkjærlighet, vær ømhjertet og vennlige

1 Peter 3:8

Dagens nøkkelord: VÆR ALLTID EN OMSORGSFULL PASSASJER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: