28 august

Txt:Romerne 5:1-6

EN TUR I SKOGEN

Selv om Morten var glad over å komme tilbake til besteforeldrenes gård i Hallingdal, så var alt forskjellig denne gangen. Sent i mai hadde bestemor blitt syk og innlagt på sykehus. Så en dag da bestefar skulle dra for å besøke henne, hadde en dame kjørt inn i bilen hans. Bestefar hadde ikke blitt skadet, men bilen var helt vraket. Samme uken hadde furutrærne bak stallen deres brent ned. Nå så bestefar trett ut, og bestemor, som hadde kommet hjem igjen, så mye eldre ut. Til og med gården så annerledes ut med de svarte trestubbene i  bakgrunnen.

Morten var glad for å hjelpe til med arbeidsoppgavene på gården. Mens han stelte hestene og plukket opp bønner i hagen tenkte han ofte på besteforeldrenes innstilling. Han hadde lagt merke til at de fremdeles stolte på Gud.

En kveld sa bestefar: “La oss gå på en tur og se om du kan finne rester av skogbrannen.”

Sammen gikk de over sletten bort til skogen. Morten pekte på bakken. “Se! De konglene ser ikke brent ut en gang,” sa han

Bestefar plukket opp en av konglene. “Disse er fra et vrifurutre,” fortalte han Morten. “Gud skapte dem for å produsere to typer kongler. Denne typen åpner seg bare når den blir utsatt for varme. Gjennom Hans fine håndarbeide har Gud gjort at til og med en brann kan resultere i noe bra.”

“Gud tenker på alt, ikke sant?” spurte Morten.

“Det gjør Han virkelig,” sa bestefar tankefullt. “Det har vært en hard sommer. Noen ganger er det lett å bli nedstemt, men når jeg ser på disse konglene, blir jeg trøstet. Jeg vet at Gud kan bringe noe godt ut av ‘ildprøvene’ som vi går igjennom. Han bryr seg om oss, Morten, og Han ønsker det som er best for oss.”

Morten nikket. Det var godt å vite at Gud har kontroll – både i skogen og i livene til Hans barn.

Hva med deg?

Har noe “dårlig” skjedd i livet ditt? Kanskje du har opplevd skilsmisse, sykdom, eller til og med død i familien? Husk at Gud er der for deg. Han bryr seg nok om skogen til å skape en spesiell type kongler. Han bryr seg enda mer om deg.

Dette skjer for at deres prøvede tro, som er langt mer kostbar enn det forgjengelige gull – som jo lutres ved ild – skal finnes til lov og pris og ære ved Jesu Kristi åpenbarelse.

1 Peter 1:7

Dagens nøkkelord: GUD BRYR SEG OM DEG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: