2 januar

Txt: Johannes 1:1-9

Å FINNE VEIEN

Jeremias hoppet opp når han hørte faren rope navnet hans. “Høres ut som om pappa er klar til å gå, Richard,” sa han. Guttene hadde lekt på Rick sitt rom mens fedrene deres hadde snakket sammen i bakgården.

Richard stod i døren da Jeremias dro. Natten var svart; ingen måne, ingen stjerner. “Hei… har dere ikke en lommelykt?” spurte Richard. “Dere kan låne min.”

“Vi trenger det ikke – det er så kort vei til huset vårt,” svarte Jeremias mens han gikk. “Ser deg på skolen i morgen!” Han skyndte seg over til hvor faren hans sa farvel til Richards far.

Jeremias og faren startet på hjemveien. Det var litt vanskelig å se i mørket, men de fant stien guttene hadde fulgt gjennom skogen. Da de tråklet seg mellom trærne, så plutselig… dunk! “Auuu!” ropte Jeremias. Han gnidde litt på hodet sitt. “Jeg så absolutt ikke den greinen!” Når han snakket, så hørte han “Zzzzkit! Zzzzkt!” Hva var det? lurte han. Han var ikke vanligvis mørkeredd, men disse lydene hørtes annerledes ut… nesten skremmende! Jeg er glad at pappa er med meg! Jeremias øyne anstrengte seg for å se hva som var foran dem.

“Sant det er mørkt?” sa faren. “Vi skulle ha tatt med oss en lommelykt!”

“Ja” samstemte Jeremias. “Sannheten er at Richard tilbød oss en lommelykt, men jeg sa vi ikke trengte den.”

Faren lo. “Å vel!” sa han. “Kanskje dette mørket rundt oss vil gjøre at vi vil være enda mer takknemlige for at vi har verdens lys med oss.”

“Verdens lys?” sa Jeremy. “Så skru det på!”

“Å, det er allerede på,” sa faren. “Bibelen sier at Jesus er verdens lys, husker du? Menneskene er fortapt i syndens mørke, men Jesus kom for å gi Guds lys til alle som vil stole på Ham.”

“Og vi treger virkelig lys,” la Jeremias til, “til og med når vi tror at vi ikke trenger det!”

“Akkurat” sa faren. “Jeg er glad at vi har Jesus til å hjelpe oss når vi reiser på livets landevei. Det er mye viktigere enn å ha lys på denne stien.”

Hva med deg?

Kjenner do Jesus, verdens lys? Kanskje du føler at du ikke trenger Ham, men å gå gjennom livet uten Ham er som å gå i mørket. Det kan ofte skje at du ikke vet hvilken retning du skal snu deg i eller hva du skal gjøre. Jesus ønsker å hjelpe deg. Stol på Ham som din personlige Frelser, og følg Ham hver dag. Du kan bare komme til himmelen ved å ta imot Ham. (Se “Kristen på 1-2-3” under “Barnas Bibel-nøkkel”)

Igjen talte Jesus til dem og sa: Jeg er verdens lys! Den som følger etter meg, skal ikke vandre i mørket, men ha livets lys

Johannes 8:12

Dagens nøkkelord: JESUS ER GUDS LYS

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: