11 september

Txt: Efeserne 6:10-18

FEIL VEI

Steffen og familien hans var på vei for å se første fotballkampen til seks år gamle Sjur. “Hold ballen foran deg og løp fort!” rådet far mens de kjørte til fotballbanen.

Kampen startet, men det var ikke før begynnelsen av andre omgang at Sjur fikk ballen. Så holdt han ballen foran seg og løp så fort han kunne, akkurat som far hadde sagt til ham. “Å nei!” stønnet Steffen. “Jeg tror at Sjur har glemt hvilket lag han han spiller for!” Lille Sjur hadde gjort alt helt rett, bare at an hadde skutt ballen inn i feil mål!

På veien hjem gjorde Sjurs famile alt de kunne for å trøste ham. “Det er bare din første kamp. Du vil lære etter hvert,” sa far da de kjørte inn til huset deres.

“Ja,” sa Steffen. “Du må huske hvilken side du er på, og hvilket mål er ditt.”

Neste dagen var Steffen ute på tunet og spilte fotball da han hørte fars stemme. Far hørtes ikke særlig blid ut. “Jeg ba deg å slå plenen,” sa far. “Istedenfor finner jeg at du spiller fotball.” Far så på den uklippede plenen, så tilbake på Steffen. “I går så det ut som om Sjur glemte hvilket lag han var på og hvilket mål var hans. Ser ut som om du har glemt hvilket mål som er ditt også. Er det et mål for kristne at de adlyder foreldrene sine, eller ikke?”

Steffen stirret ned i bakken. “Å adlyde,” sa han.

“Vel, siktet du på riktig mål, Steffen?” spurte far.

Steffen ristet på hodet. “Jeg er virkelig lei meg,” sa han. “Jeg skal hente gressklipperen med en gang.”

Hva med deg?

Lever du livet ditt som om du er på verdens lag eller på Guds lag? Verden forteller deg at det er ok å fortelle “hvite løgner”. Gud sier “Du skal ikke lyve.” Verden foreteller deg at du kan gjøre alt som “føles bra”. Gud sier “Vær hellig som jeg er hellig.” Verden forteller deg at du kan behandle dine foreldre respektløst og ikke adlyde dem. Gud sier “Du skal ære din far og din mor.” Ikke lytt til hva verden sier eller la deg lure til å følge deres syn på noe område i livet ditt. Vær sterk i Herren.

For øvrig: Bli sterke i Herren og i Hans veldige kraft

Efeserne 6:10

Dagens nøkkelord: VELG ALLTID GUDS SIDE

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: