27. Hvordan kan de høre?

Emne: Relasjoner med ikke-kristne

“5 For da vårt evangelium kom til dere, skjedde det ikke bare med ord, men også med kraft, ved Den hellige ånd og med full overbevisning. Dere vet selv hva vi gjorde hos dere; vi tenkte bare på dere. 6 Og dere fulgte vårt og Herrens eget eksempel da dere under hard motgang tok imot Ordet med den glede som Den hellige ånd gir. 7 Slik ble dere et forbilde for alle de troende i Makedonia og Akaia. 8 For fra dere har Herrens ord fått lyde vidt utover. Ikke bare i Makedonia og Akaia, men alle steder har de hørt om deres tro på Gud, så vi ikke behøver å si noe.

1 Tessalonikerbrev 1:5-8

På en busstur gjennom London ble Henry slått av synet av mange forskjellige raser og kulturer som bor i den store byen. Han begynte å fokusere på alle de forskjellige nasjonalitetene som var representer og lurte på hvordan hele verden kan noensinne høre evangeliet om Jesus Kristus.

Mens han var i dype tanker stoppet en kvinne ved siden av setet hans. Med et vakkert smil ga hun ham et ark og spurte: “Vil du lese om å bli født på ny?” Han takket henne og fortalte henne at han kjente Herren Jesus Kristus. “Pris skje Gud!” sa hun stille og gikk videre til neste person.

Henry tenkte, det er hvordan de kan høre! En om gangen vil de høre evangeliet fra trofaste troende som når ut til andre hvor enn de er. Kvinnen på bussen fikk ham til å tenke på Paulus sin anbefaling til de kristne i Tessalonika: “For fra dere har Herrens ord fått lyde vidt utover. Ikke bare i Makedonia og Akaia, men alle steder har de hørt om deres tro på Gud” (1 Tessalonikerbrev 1:8). Istedenfor å bli paralyserte av tanken at millioner ikke har hørt, så delte hun Kristus med noen få, akkurat hvor hun bodde. Hva m vi alle gjorde det – fra og med i dag?

Hvordan kan de høre? Bare dersom vi når ut til en person om gangen og deler evangeliet om Jesus Kristus.

Vi vet millioner ikke har hørt Om Guds eneste Sønn, Så vi må vitne hvor vi er Og fortelle det en etter en.

Nå ut til en verden i nød med Ordet de trenger.

Spørsmål:

a. Hvordan tror du vi burde respondere til Guds befaling om å fortelle andre om Jesus?

b. Hvordan fant makedonerne og akaierne ut om Jesus gjennom tessalonikerne (vers 6-8)?

c. Husk listen med fem mennesker fra andakt nummer 20 som du har bedt for. Be Gud om å gi deg mpt og mulighet til å dele evangeliet med dem denne uken.


 

Advertisement
%d bloggers like this: