8 juli

Txt: 1 Peter 2:3-10

LEVENDE STEINER

Familien Moe hadde fulgt med fremgangen på det nye huset deres helt fra begynnelsen og ventet spent på at det skulle bli ferdig. “Jeg tror at murerne var på huset i dag,” sa far en kveld. “Har noen lyst til å dra bort til huset for å se hva som har blitt gjort i dag?”

“Jeg vil!” utbrøt Tom.

Mor smilte. “Jeg vil også,” sa hun, “men jeg kan ikke. Jeg må kjøre Magda til pianotimen hennes.” Så det ble bare far og Tom som dro for å  inspisere arbeidet.

“Jøss! De har gjort mye allerede!” utbrøt Tom da de kom til huset.

Far nikket. “Det ser fint ut, ikke sant? Legg merke til hvor beint de har lagt de mursteinene,” sa han.  “Det imponerer meg alltid.” Han pekte på en streng som var strukket ut fra det ene hjørnet til det andre. “Jeg er overrasket over å se at disse mennene fremdeles bruker streng metoden for å forsikre seg om at steinene ligger beint.”

“Mursteinene er parallelle med strengen, ikke sant?” observerte Tom. “Kult! Jeg kunne tenke meg og se på disse karene arbeide en gang.” Han pekte mot et hjørne av huset. “Jeg har hørt om hjørnesteiner,” la han til. “Vil vårt nye hus ha en?”

Far smilte. “Nei. De pleide å fungere som guide for byggerne, men de trenges ikke lengre.” sa han. “Tom, visste du at de mursteinene kan bli sammenliknet med oss – med kristne? Bibelen kaller oss ‘levende steiner’ som blir bygd inn i et åndelig hus. Det sier at Jesus er hjørnesteinen.”

“Fordi det er Han som guider oss?” spurte Tom. “Du sa at hjørnesteiner ble brukt som guider.”

“Det stemmer,” sa far. “Resten av bygningen måtte være i linje med hjørnesteinen, og livene våre burde være i linje med Jesus og Hans lære.” Etter en liten stund la han til “Hva tror du ville skje dersom noen av steinene – i vårt tilfelle, mursteiner – ble utelatt fra veggen?”

Tom tenkte seg om. “Veggen ville se stygg ut, og jeg antar den ville være svakere også, ikke sant?”

“Helt riktig,” nikket far. Han smilte til Tom. “Hver eneste murstein er viktig, og hver eneste kristen er spesiell og viktig også. I et av Peter sine brev sier Gud at vi er Hans spesielle folksom skal ‘forkynne Hans storhet’. Vi har alle en rolle å spille i å gi Guds budskap til verden.”

Hva med deg?

Er du klar over at du er viktig? Eller føler du det som om du bare er i veien? Du må alltid huske at du er spesiell for Gud. Dersom du er en kristen, så  er Jesus hjørnesteinen i livet ditt – Han er guiden som du skal følge – og du er en “levende stein”. Du er en viktig del av det kristne fellesskapet når du gjør hva du kan for å spre Guds ord – kanskje gjennom bønn, musikk, ved å snakke om Ham, eller å være en venn til noen.

Dere er… et folk til eiendom, for at dere skal forkynne Hans storhet, Han som kalte dere fra mørket til sitt underfulle lys

1 Peter 2:9

Dagens nøkkelord: DU ER VIKTIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: