12 april

Txt: Salme 98:1-9

SANGER AV GLEDE

“Det er godt å tro på Jesus; bare ta Ham på Hans ord…” Ordene fra sangen fløt opp trappene og invaderte søvnen til Daniel. Han gjespet og rullet over med et grynt. Bestemor sang, noe hun gjorde hver eneste morgen. Når sangen var slutt, rant en liten tåre ned Daniels kinn og dryppet ned på puten. Hvordan kunne bestemor synge? lurte han. Er hun ikke lei seg for at bestefar er død?

Da Daniel spiste frokost litt senere, spurte han bestemor om det. “Bestemor, hvordan klarer du å synge om morgenen? Jeg føler ingen lyst til å synge fordi jeg savner bestefar.”

Bestemor smilte. “Jeg savner ham også,” sa hun, “men å synge om Gud gir meg trøst. Det er som en åndelig øvelse som styrker troen min, til og med i vanskelige tider.”

“Men bestefar døde,” buste Daniel ut. “Vi hadde begravelsen i går!”

“Jeg vet det,” sa bestemor ømt, “men jeg vet at han ikke vil at jeg skal slutte å synge. Bestefars død er bare en dør inn til evigheten med hans Gud.”

Daniels mor nikket. “Akkurat nå synger sikkert bestefar fremfor Gud,” sa hun. “Vi savner ham, men vi gleder oss også i minnene vi har etter ham. Husker du hvor bestefar likte å samle oss som en familie for å synge om Gud?”

“Det stemmer! Han visste at å synge salmer og refrenger hjelper på smerten i hjertene våre,” la bestemor vist til. “Det hjelper meg å huske at Gud virkelig er god, og at Han som har kontroll. Han gjør alt vel. Jeg sørger fordi jeg føler meg ensom og savner bestefar. Å synge hjelper meg til å fokusere på at Gud er fremdeles med meg, så jeg er aldri alene.”

Daniel skubbet seg bort fra bordet. “Jeg trenger å ta meg en tur. Jeg trenger tenke på det du sa, bestemor.” Før han gikk ut, ga både mor og bestemor ham en klem.

Senere den morgenen, satt Daniel ute på marken på bestefars traktor. “Når vi samle i himlen,” sang han mykt, “hvilken glede og jubel det skal bli…” Tårene strømmet ned kinnene, men han følte seg ikke ikke fullt så trist. “Kjære Gud!” ba han høyt. “Vær så snill å fortelle bestefar at jeg synger fremdeles.”

Hva med deg?

Er du trist? Bekymret? Redd? Utilfreds?Har du forsøkt å synge?  Det er mulig at du ikke føler at du har lyst til å synge, men forsøk. Når du synger til Herren, blir Han glad, og du vil føle deg bedre. Det vil trøste deg, styrke hjertet ditt, og gi deg glede mens du fokuserer på ordene til salmene og sangene og innser at til tross for vanskelighetene dine er Gud god og har full kontroll.

Syng for Herren en ny sang! For underfulle ting har Han gjort.

Salme 98:1

Dagens nøkkelord: SYNG TIL HERREN

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: