Nordpolen på farten

Image result for north pole on the move

Jordens magnetiske pol beveger på seg. Men ikke få panikk! Vi har visst om det i to århundrer.

Med jevne mellomrom oppdaterer geomagnetiske eksperter det som kalles World Magnetic Model for å  redegjøre for den forandrende posisjonen før den blir alvorlig nok til å forårsake alvorlige problemer for navigasjonen. Men i det siste har hurtige og uberegnelige forandringer akselerert tidsplanen. Den siste oppdateringen var i 2015, og neste oppdatering var ment å finne sted i 2020. Men siden 2016 har den hurtige bevegelsen av Nordpolens magnetiske pol (opp til 55 km per år) krevd at ekspertene tar en ny beregning over ett år tidligere.

Vitenskapsmenn e fasinert av bevegelsen til jordens magnetiske felt, som alltid forandrer seg. Faktum er at i fortiden har polene til og med snudd seg. Mange kreasjonistiske vitenskapsmenn tror at magnetisk data fra flomavkastninger indikerer at polene har snudd seg mange ganger under de unike forholdene under den ett år lange syndefloden.

Evolusjonister hevder at denne forandringen kunne ta millioner av år. Men dette siste funnet er en påminnelse om at forandring kan skje mye raskere og uberegnelig en generelt antatt. Naturlige prosesser beveger seg ikke alltid med samme langsomme, stødige fart som vi ser i dag.


 

Advertisement
%d bloggers like this: