19 oktober

Txt: Hebreerne 11:23-29

SKATTER ELLER PYNTEGJENSTANDER

“Ta godt vare på denne, Siri.” Mor ga henne en bok til tredjeklassingen sin. “Den er veldig verdifull for meg. Bestemor brukte denne leseboken når hun var i tredje klasse.”

“Jada,” nikket Siri da hun og broren hennes, Svein, gikk mot døren. “Læreren min vil like det jeg har med til ‘Vis og fortell’ denne uken.”

Den ettermiddagen da barna kom hjem fra skolen, smilte Siri som en sol. “Se hva Nora hadde med seg til ‘Vis og fortell’,” ropte hun og tok frem en spilledåse fra ranselen sin. Hun trakk den opp, og en liten blå fugl på toppen spant rundt mens musikken spilte. “Er den ikke søt?”

Mor rynket på nesen. “Jo, men hvorfor har du Noras spilledåse?”

“Jeg byttet den mot bestemors lesebok.” Siri tok seg en småkake. “Hør! Den spiller ‘It’s a small world’ slik som på turen til Disneyland, Paris. Jeg har hatt lyst på en slik…” hun stoppet da hun så uttrykket i mors ansikt.

“Å, Siri, hvordan kunne du?” gråt mor. “Du kan kjøpe en slik spilledåse for en hundrelapp – men du kan ikke kjøpe en slik lesebok noe sted som ville være like verdifull for meg som den bestemor brukte.”

“Jeg kan ikke tro du kunne gjøre noe så dumt!” sa Svein strengt. “Det minner meg om det jeg leste i historietimen. Da de franske handelsreisende først kom til Amerika, så lurte de indianerne til å bytte skatter som gull og sølv mot skinnende små pyntegjenstander som speil eller verdiløse juveler.”

“Jeg er ikke dum!” Siris øyne ble fylt med tårer.

Mor sukket. “Jeg skulle ikke ha latt deg ta den med til skolen.” Hun gikk for å svare telefonen som ringte. Da hun kom tilbake, smilte hun. “Det var mor til Nora. Hun så at det var en verdifull lesebok. Ta Noras spilledåse med til skolen i morgen, Siri, og hun skal ta med seg leseboken.” Hun snudde seg til Svein og fortsatte “Jeg tror det er en leksjon du kan lære her, Svein. I det siste har jeg lagt merke til at du har mer tid for fjernsyn og pc spill og fotball enn du har for søndagsskole og andakter. Vær forsiktig du ikke er den som blir lurt – av djevelen – slik at du bytter vekk det som er mest verdifullt.”

Hva med deg?

Djevelen ønsker å narre deg og bytte “skattene” dine med “pyntegjenstandene” hans. Han vil gi deg umoralske fjernsynsprogrammer, skitne bøker, sigaretter og narkotika. Han vil gi deg hele verden for sjelen din. Ikke la de skinnende pyntegjenstandene hans friste deg. Hold fast ved de verdifulle skattene som Gud har gitt deg.

Hva ganger det et menneske om han vinner hele verden, men tar skade på sin sjel?

Matteus 16:26

Dagens nøkkelord: IKKE KJØPSLÅ MED DJEVELEN

Advertisement
%d bloggers like this: