28 mai

Txt: Jakob 4:13-17

MULIGHETER? (fortsetter)

Anders hadde bestemt at han ville vitne for sin venn Petter selv om han ikke var helt sikker på hva han ville si. Jeg kunne invitere ham til søndagsskolen… men Petter vil sikkert tenke at det er for små barn. Hva annet kan jeg si til ham? lurte han.

“Hva skal du i morgen?” spurte Petter på da de ferdig med å spille et spill.

“Jeg… skal på søndagsskolen. Har du lyst til å bli med?”

Petter trall på skuldrene sine. “Hvorfor går du der hele tiden?” spurte han.

“Vel… for å høre om Jesus,” svarte Anders. “Han… Han elsker oss.”

“Gjør Han?” spurte Petter. “Hvorfor det?”

Da guttene snakket sammen ble Anders overrasket over at det ikke var så vanskelig å vitne som han hadde trodd – og at Petter var interessert. Petter aksepterte invitasjonen til søndagsskolen, og det var ikke lenge før han gikk regelmessig. Det gikk bar litt lengre tid før han mottok Jesu invitasjon og stolte på Ham som Frelser.

Tidlig en morgen kom mor til Anders inn på soverommet hans. Anders visste at noe var galt. “Jeg har veldig dårlige nyheter til deg,” sa hun og satt seg ned på kanten av sengen hans. “Petter… Petter døde.”

“HVA?” Anders satt opp med et rykk. Han kunne ikke tro hva han hadde hørt.

“Moren hans ringte nettopp,” sa mor. “Da Petter lekte nede ved elven i skogen i går kveld, så mistet han balansen og falt i elven. Han må ha slått hodet sitt og druknet.”

“Det kan ikke være sant!” hulket Anders. “Vi hadde planer for i dag.” Mor ga ham en klem. “Mor, hvor er Petter?” spurte Anders plutselig. “Er han i himmelen?”

“Vel, var Petter en kristen?” spurte mor.

“Jada,” sa Anders. “Så han har dratt til himmelen, ikke sant? Han ba Jesus å frelse ham etter søndagsskolen for noen få uker siden. Husker du ikke?”

“Jo, det husker jeg.” Mor nikket. “Siden Petter har tatt imot Jesus som sin Frelser, så er han i himmelen nå. Han er med Jesus, og en dag vil vi også være der sammen med Ham.”

“Og dersom Petter ikke hadde blitt en kristen, så ville han vært fortapt – da ville han ha vært i helvete nå.” Anders grøsset over tankenn. “Jeg er så glad over at jeg endelig fortalte ham om Jesus.” Han tok imot papirservietten moren ga ham og tørket tårene sine. Mor la armene rundt Anders igjen da han på ny brøt ut i gråt. “Jeg kommer til å savne ham utrolig mye, men jeg er også glad over at jeg skal møte ham i himmelen en dag.”

Hva med deg? 

Dersom du plutselig skulle dø i dag, hvor ville du ende opp? Dersom du har tatt imot Jesu invitasjon om å stiole på Ham som din personlige Frelser, så ville du ha endt opp i himmelen, men dersom du ikke har tatt imot Ham, ville du gå fortapt i helvete. Det er ingen behagelig tanke, men det er dessverre sant. Pass på at du er klar – at du er blant dem som har evig liv. Stol på Jesus som din Frelser – ikke vent en dag til! Du vet aldri hva som an skje før i morgen. Ta imot Jesus i dag. (Se på “Kristen på 1-2-3” her i Barnas Bibel-nøkkel)

Disse skal gå bort til evig pine, men de rettferdige til evig liv.

Matteus 25:46

Dagens nøkkelord: VÆR KLAR TIL Å DØ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: