Dag 10: Fokuset mitt

Les Salme 25:1-15

Mine øyne er alltid vendt mot Herren, for han drar mine føtter ut av garnet.”

Salme 25:15

Ørneøyne! Vi forguder denne kvaliteten hos dommere i en rettssal, selv om frekke barn håper at deres himmelske Far ikke gir denne egenskapen til deres jordiske far.

Ørneøyne har blitt standarden vi bruker til å måle alle andre skapningers syn. Kongeørnens øyne, for eksempel, er så store at de ikke kan snu seg i øyehulen. Kongeørnen må derfor vri på halsen (utstyrt med 14 virvler!) slik at de kan fokusere på byttet deres. Mange ørner, inkludert hvithodehavørn, har øyner med to sentre for fokusering. Dette gjør at de kan se både fremover og til siden samtidig.

Dersom en tar dette i betraktning, tenk på salmistens ord “Mine øyne er alltid vendt mot Herren.” Når vi leser dette lurer vi kanskje på hvordan han får gjort noe som helst. Vi har også opplevd spenningen som er involvert når vi forsøker å ta vare på våre åndelige liv samtidig som vi har øyet på ballen her i den fysiske verden. Vi er ikke ørner med to fokus!

Eller er vi det? Kong David skrev Salme 25. Ingen kan anklage ham for å være “så innstilt mot himmelriket” at han ikke oppnådde noe godt her på jorden! Han frigjorde nasjonen sine fra fiender som hadde plaget dem i flere tiår. Under hans lederskap ble Israel et fullverdig medlem av verdens familie med nasjoner, med en hovedstad et monarki med en etablert linje med etterkommere. Folket hans blomstret åndelig og økonomisk.

Likevel skriver han: “Mine øyne er alltid vendt mot Herren!” Fokuset på hans Frelser-Gud gjorde et produktivt fokus på hans livs jordiske formål mulig! Hvordan? Dersom ørnene stoppet for å analysere hvordan de kunne bruke begge fokus-senterne samtidig, så ville den velkjente “analyse lammelsen” uten tvil få deres evne til å jakte til å opphøre. Slik er det også med oss.

Istedenfor å analysere, så takker vi den Hellige Ånd for å løfte føttene våre opp fra nettverket av synd og sette oss fri så vi kan fly. Vi spør Ham om å gjøre forholdet vårt til vår Frelser Jesus til den forvandlende, styrkende faktoren i livene våre. Og så, når vi ser folk og hendelser gjennom korsets linser, så legger vi merke til detaljene i våre forskjellige kall. Vi strammer inn hjulmutrene, luker ugresset, stikker innom vårt barns fotballkamp, skriver forslaget, klemmer konen vår og underviser den timen. Velsignet av Kristus, så blir vi en velsignelse i andres liv.

TENK PÅ: Er “føttene” mine fanget i noen “nett” som Satan, den onde fuglefangeren, har satt ut? Ser jeg potensielle “nett” på kalenderen min eller føler dem i forholdene mine til andre mennesker?

BE: Kjære Frelser, fokuset mitt hopper ofte fra det ene til det andre… Alt for ofte faller kjærligheten Din, korser Ditt, og formålet Ditt utenfor synsfeltet mitt. Vær så snill å gi meg… vær så snill å hjelp meg, spesielt når Satan sprer ut sitt fristende nett…


 

Advertisement
%d bloggers like this: