19 april

Txt: 1 Timoteus 6:6-11

DOBBEL BETALING

Med bare tre uker igjen før klasseturen til Kristiansand var Bjarne bekymret. Han visste at foreldrene ikke hadde penger til turen. Men da han kom inn fra skolen en dag, møtte hans mor ham med et smil. “Herr Vang som bor ved siden av ønsker at du skal ta vare på hundene hans,” sa hun. “Han skal til sykehuset for å ha en operasjon.” Hun ga Bjarne noen penger. “Han betaler på forhånd.” Når Bjarne talte pengene, slapp han ut et skrik av glede. Han var halvveis til Kristiansand!

En uke senere fikk Bjarnes familie den triste beskjeden at herr Vang hadde dødd. Sønnen hans kom og hentet hundene og tok dem med til gården sin.

Bjarne forsøkte å finne en annen jobb så han kunne tjene resten av pengene han trengte for klasseturen, men lyktes ikke. Så, bare noen få dager før de skulle dra til Kristiansand, kom det et brev til Bjarne. “Se mor!” hylte han da en sjekk falt ut av konvolutten. “Det er fra herr Vangs sønn. Han sier han beklager at han glemte å betale meg da han hentet hundene.”

“Men herr Vang hadde allerede betalt deg,” minnet mor ham på.

“Jeg antar at sønnen hans ikke visste det,” svarte Bjarne. “Nå har jeg penger til å dra til Kristiansand.”

“Skal du beholde pengene?” spurte mor stillferdig.

Bjarne stirret i gulvet. “Vel, jeg ba Gud om å gi meg penger slik at jeg kunne dra,” sa han, “og her er de!”

“Tror du oppriktig talt at Gud sendte dem til deg, Bjarne?” spurte mor. “Synes du ikke det ville være uærlig å beholde herr Vangs penger?”

Tårene fylte Bjarnes øyner, og han nikket. “Jo, jeg antar det ville være uærlig,” tilstod han. “Jeg må gi sjekken tilbake.”

Mor ga ham en klem. “Jeg vet det er vanskelig, Bjarne,” sa hun, “men du vet at penger som du får på en uærlig måte kan ikke gi deg lykke. Du taper aldri på å være ærlig.”

Bjarne følte seg litt trist da han våknet opp om morgenen og klassen hans dro avgårde på klasseturen. Men ettersom dagen gikk, ble han overrasket over freden og fornøyelsen han følte i hjertet sitt til tross for den store skuffelsen. Der ville bli andre turer til Kristiansand, og da kunne han glede seg med en ren samvittighet.

Hva med deg?

Har du av og til hatt lyst til å beholde noe som ikke tilhører deg? Små ting kan være viktige elementer av fremtiden din. Et galt valg, en løgn, en ting stjålet fra butikken kan få deg til å starte på en vei som du ikke burde gå på. På en annen side kan et riktig valg resultere i fred og tilfredsstillelse. Vær alltid ærlig – det er hva Gud befaler.

Dere skal gjøre det gode

2 Korinterbrev 13:7

Dagens nøkkelord: VÆR ÆRLIG

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: