29 juni

Txt: Lukas 19:12-23, 1 Korinterbrev 10:31

INGEN VÅTE AVISER!

“Det er urettferdig,” utbrøt Ragnar da han og Pål kom inn på kjøkkenet etter skolen var over. “Jeg er din egen bror!”

Mor kikket opp fra arbeidet sitt borte ved ovnen. “Hva er det dere to krangler om?” spurte hun.

“Pål spurte en annen om å ta avisrunden hans mens han er på leir,” fortalte Ragnar henne. “Han kunne ha spurt meg. Han vet at jeg trenger pengene. Han er bare…”

“Hei! Jeg spurte deg om hjelp for ikke så lenge siden,” avbrøt Pål. “Jeg fortalte deg å legge avisene der de ikke ble våte av regnet, men du var så travel med å bli ferdig. Du bare kastet dem mot husene uten å ta tid til å se hvor de landet. Kundene mine var ikke fornøyde.”

“Jeg husker at jeg hørte Pål si at kundene hans klaget når avisene ble våte,” sa mor, “og han advarte deg om det, Ragnar. Jeg forstår at han ikke har lyst til å gi deg ansvaret for avisrunden i tre hele dager!” Ragnar skulte på broren sin og gikk ut med en grimase i ansiktet hans.

Etter middagen den kvelden brettet far servietten sin og plukket opp Bibelen sin for å ha familie andakt. Han leste om noen tjenere som var trofaste til et ansvar de var blitt gitt. Som et resultat av det ble de gitt enda større ansvar. Men en av tjenerne hadde ikke vært trofast, og alt ansvaret ble tatt fra ham. “Det er bra å sjekke oss selv for å se hvordan vi behandler våre ansvar,” sa far når han var ferdig med å lese.

Far fortsatte med å forklare litt bedre. “Jesus ønsker at vi alltid gjør vårt beste i alle jobber vi blir gitt,” sa han, “selv om det er skolearbeid, en type betalt arbeid, jobber i kirken eller hva som helst vi møter når vi lever hver dag for Ham.”

Ragnars tanker gikk tilbake til det som hadde skjedd med avisrunden, og han visste at det var hans egen skyld at broren hans ikke stolte på at han ville gjøre en god nok jobb. Kanskje jeg kan finne en måte å vise ham at jeg kan gjøre det bedre slik at han vil gi meg jobben neste gang, tenkte han.

Hva med deg?

Hvilken type arbeid gjør du? Arbeider du så godt du kan, eller forsøker du å bli ferdig så fort som mulig? Kanskje du tror at oppgavene du må gjøre er så små at det ikke spiller noen rolle om du gjør dem grundig eller ikke. Det spiller en rolle! Selv enn hva du gjør – til og med “små” ting – burde bli gjort på en slik måte at det gir ære til Gud. Dersom en kan stole på deg med de små jobbene, så vil folk stole på deg med større og bedre jobber. Og Gud vil det også.

Den som er tro i smått, er også tro i stort.

Lukas 16:10

Dagens nøkkelord: GJØR ALLTID DITT BESTE 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: