18 mai

Txt: Salme 46:1-6, 11-12

HJELP TILGJENGELIG

“Du er tidlig hjemme,” sa mor da Susanne kom inn etter skolen. “Jeg trodde du skulle bli en stund og forsøke og bli med i skolens teatergruppe i dag.”

Susannes øyne ble fylt med tårer mens hun satte fra seg bøkene sine på kjøkkenbordet. “Jeg ombestemte meg,” sa hun. “Jeg fortalte deg om noen jenter i klassen som gjør narr av alt jeg sier og gjør. De forsøker også å bli med, og jeg har ikke lyst til å være med i teatergruppen sammen med dem.”

“Det var trist å høre,” sa mor. “Har du bedt om det problemet?”

“Bedt?” Susanne ristet på hodet. “Egentlig ikke.” Hun nølte. “Jeg forstår ikke det med bønn,” fortalte hun moren sin. “Jeg mener… jeg vet ikke… jeg synes at jeg burde løse mine egne problemer.”

Før mor kunne svare, så Susanne at katten hennes rullet seg ut på gulvet mens hun dro på halsbåndet sitt. “Se, mor! Jeg tror noe er galt med Muffe,” sa Susanne. Mor og Susanne bøyde seg ned for å undersøke den dunbløte, hvite katten.

“Kloen hennes sitter fast i en spekk på bjellen hennes,” sa mor. Hun strakte seg ned for å hjelpe katten, men Muffe rullet vekk fra henne.

Susanne beveget seg mot katten. “Kom igjen, Muffe,” lokket hun. “Vi ønsker bare å hjelpe. Vær så snill å sitte stille.”

Men Muffe ville ikke være stille. Hun dro ynkelig i den fangede labben og dro seg unna på tre bein hver gang mor eller Susanne kom nær henne.

“Jeg tror vi må vente til hun tretter seg selv ut,” sa mor. Så de holdt seg i nærheten mens de betraktet Muffe mens hun forsøkte å få labben sin fri.

“Kanskje hun vil la oss hjelpe nå,” sa mor til slutt. Denne gangen lot Muffe Susanne plukke henne opp. Susanne holdt katten mens mor løftet Muffes pote og dro kloen forsiktig ut av prekken i bjellen.

“Jøss!” sa Susanne mens hun klappet katten.  “Jeg er glad at hun endelig lot oss hjelpe. Vi må skaffe henne en ny bjelle.”

“Ja,” istemte mor. Etter et øyeblikk la hun til “Jeg synes Muffe likner på deg.”

“På meg?” spurte Susanne overrasket.

Mor nikket. “Hun prøvde hardt å løse sitt eget problem,” sa hun. “Du har gjort det med den vanskelige situasjonen du har på skolen. Du trenger å la Jesus hjelpe deg med det. Be Ham å vise deg hvordan du kan løse problemet ditt.”

Hva med deg?

Strever du med problemer som du ikke har brakt til Gud? Problemer som en bror eller søster som ikke vil gjøre sin del av arbeidet? Eller kanskje en bølle på skolen eller i nabolaget? En lærer som du mener hakker på deg? Gud ønsker å hjelpe deg. Start med å snakke med Ham om disse problemene og andre problemer. Så slapp av og stol på at Han vil hjelpe deg.

Gud er vår tilflukt og vår styrke, en hjelp i alle trengsler, funnet overmåte stor.

Salme 46:2

Dagens nøkkelord: LA GUD HJELPE DEG

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: