1 november

Txt: Galaterne 6:2-10

FØR ELLER SENERE

Da Didrik skyndte seg ned skoletrappen så han Vidar som krysset lekeplassen. Han ropte etter Vidar og ba ham vente på ham. “Er du ikke spent på leiren?” spurte Didrik.

Vidar trakk på skuldrene. “Du kan tjene opp nok poeng til å få gå på leiren,” sa han, “men jeg tviler på at jeg vil få dra. Du er smart og snill. Du gjør alt riktig.” Han hermet etter læreren deres med hån i stemmen. “Jeg skulle ønske flere var som Didrik.”

“Gi deg,” sa Didrik. “Jeg ønsker å fortelle deg at det vil bli riding på leiren i år. Jeg tenkte at kanskje kunne gå og ri sammen. Jeg vet at du liker hester.”

“Jeg har veldig lyst,” innrømte Vidar, “men du vet at jeg kommer aldri til å få nok poeng til å dra på leir gratis. Jeg har vanskeligere for å lære enn deg.”

“Kanskje jeg kunne hjelpe deg med noen av leksene dine,” foreslo Didrik.

“Takk for tilbudet, men det er for sent å tjene nok poeng i år,” sa Vidar. “Foreldrene mine har ikke råd til å betale for leiren heller. Men jeg skulle ønske jeg kunne dra! Jeg må bare komme på en måte å tjene pengene på.”

“Jeg kan hjelpe deg,” tilbød Didrik. “La oss lage en liste over jobber vi kan gjøre. Så går vi rundt i nabolaget og får oss noen jobber.”

Og det gjorde de. Begge guttene jobbet sammen for å tjene penger slik at Vidar kunne dra på leir. Vidar var begeistret over å kunne dra på leir, og Didrik var glad over at han kunne hjelpe ham.

Hva med deg?

Hva gjør du når en venn har et problem? Er du glad over at det ikke er ditt problem? Tilbyr du sympati og går så vekk og lar dem slite med det selv? Eller ber du og ser om det er noe du kan gjøre for å hjelpe? Gud befalte oss å hjelpe andre dersom vi har en mulighet til det. Før eller senere kan det være at du trenger hjelp, og da vil du ønske at noen ville hjelpe deg også.

La oss derfor, mens vi har tid, gjøre det gode mot alle, men mest mot troens enge folk

Galaterne 6:10

Dagens nøkkelord: HJELP ANDRE

Advertisement
%d bloggers like this: