11 november: Gleden kommer i morgen

“Om kvelden kommer gråt som gjest, om morgenen blir det frydesang.”

Salme 30:5b

Gråten varer ikke evig. Faktum er at en natt med gråt kan virke endeløs. Når sorgen kommer over oss i bølger, når skuffelsene kommer tett etter hverandre, når fysisk smerte lammer kroppen vår — så virker natten veldig lang.

Men her finnes det en stor trøst i Skriften. Gleden kommer! Det kan virke som om det er lenge å vente, men den beveger seg uimotståelig i din retning, og vil nå deg med morgengryets mørke-knusende kraft. Same hvor mørk skyggene er, så er de raskt glemt når soloppgangen kommer. Intet mørke er så stort at Sønnens komme ikke kan jage det bort.

For den som er kristen er det beste fremdeles i vente. Er ungdommens energi og styrke bak deg? Det beste er fremdeles i vente. Har helsen og styrken forlatt deg? Det beste er fremdeles i vente. Har du mistet en av dine kjære til Døden, den gamle fienden? Det beste er fremdeles i vente.

Gråten kan kanskje vare lenge; der finnes sorger som ganske enkelt ikke kan møtes uten tårer. Men gleden kommer… Morgengryet nærmer seg… det beste er fremdeles i vente…


 

Advertisement
%d bloggers like this: