18 juli

Txt: Salme 92:13-16

VELSIGNET OG EN VELSIGNELSE

Da Janne gikk inn på sykehjemmet sammen med sin mor, rynket hun på nesen. “Det er så varmt her inne, og det lukter ikke så godt heller,” murret hun.

“De fleste som bor her er gamle,” svarte mor, “og de vil ofte ha det veldig varmt. Mange bruker også medisiner, og det lager av og til ubehagelige lukter. Men etter at du har besøkt bestemor og noen av de andre her, så tror jeg at du vil bli glad for at du kom. De er alltid er velsignelse for meg.”

Janne skar en grimase. Hum hadde egentlig ikke hatt lyst til å komme i det hele tatt. Den dårlige luften og lukten av medisiner hadde ikke fått henne til å forandre mening heller! Hun kunne ikke forestille seg hvordan hun kunne få en velsignelse derifra, men hun skulle gi en rapport til søndagsskole klassen hennes om et sykehjem besøk, så hun bare sukket og fulgte etter mor nedover korridoren.

Da de gikk inn på det første rommet, ropte bestemor muntert “Å, du tok med den fantastiske datteren din!” Så snudde hun seg til Janne. “Kjære deg, du får unnskylde utbruddet mitt, men her ser vi så skjelden vakre, unge piker. De fleste av oss har så mange rynker a vi har glemt hvordan det var å være ung.” Hun lo behagelig mens hun snakket, og Janne begynte å smile også. Snart fortalte hun den gamle damen om hva hun gjorde på skolen, i søndagsskole klassen, og om hennes nylige fødselsdagsselskap.

Flere andre kom også inn på rommet, og da de ba henne, så sang Janne for dem. Når de ba om et nummer til, så foreslo mor at hun skulle synge en salme. Det gjorde Janne, og flere gamle og skjelvende stemmer sluttet seg til den klare, unge stemmen i en gammel og kjent salme.

Da de skulle dra hjem, lovet Janne å invitere andre barn i klassen hennes neste gang hun skulle komme. “Dere skulle høre dem synge,” sa hun med et smil.

Tilbake i bilen snudde Janne seg mot moren. “Du hadde rett, mamma,” sa hun. “Det var jeg som fikk en velsignelse.”

Hva med deg?

Fines det eldre mennesker i familien din eller hjembyen din som ville like et besøk fra en gruppe unge? Mange eldre og syke kan ikke komme til kirken. Vil du besøke dem og hjelpe dem med å muntre dem opp i hverdagen? Ettersom du deler Guds velsignelser med dem, så vil du bli velsignet også.

Det er saligere å gi enn å ta imot

Apostlenes gjerninger 20:35

Dagens nøkkelord: BESØK DE ELDRE OG BLI VELSIGNET

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: