3 april: Nehemjas bønn

“Jeg ba til himmelens Gud.”

Nehemja 2:4

Der er flere interessante punkter ved denne bønnen.

For det første, legg merke til konteksten i den. Det er ikke et stille soverom, eller en fylt kirkebenk, eller et vakkert naturskjønt sted — Nehemja (Nehemias) ber til Gud midt i samtalen med kongen hans!

Nehemja visste at han trengte å velge sine ord, og forespørsler, med omhu og så godt som mulig, så han sender av gårde en bønn til himmelen mens han konverserer med ham som er hans arbeidgiver  og hersker… og Gud svarer bønnen! Husk på dette neste gang du er for travelt opptatt til å spørre Gud etter hjelp, ledelse eller beskyttelse.

Legg merke til hvem Nehemja ber til. Han ber til Gud! Mens han bor i et hedensk land, omringet av avgudsdyrkelse og hedendom, så klynger Nehemja seg hårdnakket til den sanne og levende Gud. På samme måte blir utallige forfalskninger tilbudt som sann religion i dag, mange av dem bare en fornying av en eldgammel, østlig hedenskhet.

Men kom i hu denne leksjonen fra Nehemja: der finnes millioner av guder du kan be til, men bare den sanne Gud svarer oss.

Og denne Gud er himmelens Gud. Han svarer ikke bre bønner, men Han har styrke til å oppfylle behov, bevege hjerter, forandre omstendigheter og tilgi synder. Bare himmelens Gud, som hersker suverent over jorden, er verdt å be til.

Til slutt, og like viktig, er det å legge merke til at Nehemja sier at det var han som ba. Han stolte ikke på foreldrene eller profetene eller noens religion. Han, personlig, henvendte seg til Gud som han håpet å få svar fra.

Har du bedt til himmelens Gud i dag? Du er aldri for travelt opptatt til å be, og Han er aldri for travelt opptatt til å høre og svare.


 

Advertisement
%d bloggers like this: