Bibelsk autorietet

De fleste av oss drømmer om å gjøre noe spesielt med livene våre. Ifølge Guds Ord er det absolutt mulig. Vi trenger bare å prioritere riktig.

Hva ønsker du å bli når du vokser opp? Dersom du allerede har vokset opp, gjør du det du ønsket å gjøre?

Ønsket du å bli politimann, brannmann, pilot eller filmstjerne? Mange ønsker å bli det som foreldrene er. Andre ønsker yrker som er kule eller gøye. Ikke så mange vokser opp til å bli det de ønsket å bli da de var barn, men mange er lykkelige over at de har funnet det yrket som gir dem mest glede og mening.

DET ALLER VIKTIGSTE

Hva enn vår barndomsdrømmer har vært, så utelater de ofte det som er aller viktigst.

Bibelen forteller oss at vi har en Skaper. Og vi har alle et bestemt formål: vi ble skapt for å gjøre vår del av Skaperens plan (Efeserne 2:8-10). Hvordan kan vi vite hva denne planen er?

Vel, vi kan starte med å lære om Skaperen vår, Gud. Og ikke bare lære om Ham, men lære å kjenne Ham (Efeserne 3:14-19). Gud forteller oss at vi ble skapt for å bli kjent med Ham, og ha et forhold til Ham. Han skapte oss i Sitt bilde, til forskjell fra dyrene (1 Mosebok 1:26-27). Vi likner Ham på enkelte måter, og det tillater oss å ha et forhold til Ham som dyene ikke kan ha. Vi kaller begynnelsen av det forholdet en ny fødsel, og Jesus sa at det er eneste måten vi kan komme til Guds rike (Johannes 3:1-21, 14:6).

Dess mer vi lærer om Gud, dess mer innser vi at Han er mye større enn det vi er – uendelig mye større. Så stor, faktisk at vi alle burde tilbe Ham; den eneste fornuftige responsen til Hans storhet og godhet er å opphøye den storheten og godheten (1 Korinterbrev 10:31).

Så den enkleste måten å beskrive formålet vårt med å være her – den rollen vi spiller i Guds plan – er at vi er her for å bli kjent med og ære Ham.

LIVETS KRYDDER

Men det er mer å si. Gud har skapt oss alle forskjellige; vi har forskjellige evner, interesser, måter å tenke på. Vi kan være den vi er – forskjellig fra alle andre – og ære Gud på de måtene Han har utstyrt oss. Noen er stille og tankefulle, andre snakker mye, og noen er praktiske. Noen liker å jobbe med andre mennesker, noen liker å jobbe alene. Noen liker å gå på skole, andre liker det ikke. Noen er bedre til å reparere ting, andre er bedre til å ødelegge dem. Listen på forskjeller går videre og videre og videre…

Vi kan finne en måte til å bruke alle de interessene og evnene Gud har gitt oss til å tjene og ære Ham. Jeg liker å skrive og trive med det. Jeg har venner som er sykepleiere, lærere, politikere og misjonærer. Alle ærer de Gud ved å gjøre det de kan best på den beste måten de kan, og så gir de Gud æren for sin suksess.

De gjør det som Gud gjorde dem i stand til å gjøre på en måte som gir ære til Ham. De følger sine formål.

FELLESSKAPETS GLEDER?

Og vet du hva? Når du gjør det, så skjer det noe annet også. Når du tjener og tilber Gud – ettersom Han styrer skrittene dine, så kan du fortelle Ham om vanskelighetene dine og se at Han tar seg av behovene dine, ettersom du erfarer Hans nåde og tilgivelse hver dag – så kommer du nærmere Ham, akkurat som du blir bedre venner med noen ved å tilbringe mye tid sammen. Og akkurat som du ser fremover mot å tilbringe tid sammen med vennen din, så vl du begynne å nyte forholdet ditt med Gud. Den glede vokser dag etter dag og år etter år. Det er gøy.

Vet du hva? De som avviser Gud, som nekter for at Han har skapt dem, kan ikke erfare den gleden eller sans av formål i livet som vi gjør. Derom vi bare er uhell, et produkt av tilfeldigheter, så finnes det ingen design eller noe virkelig forhold med livet her. Det finnes ingen Skaper å bli kjent med, ingen å tilbe, ingen å tjene. Så finnes det ingen av den gleden som Gud har gitt oss når vi kjenner Ham og gjør det som Han har planlagt for oss. Det er virkelig synd.

Jeg er ikke brannmann eller politimann. Jeg er heller ikke en filmstjerne. Gud hadde en annen plan for livet mitt, og jeg er glad over den måten Han har ledet meg i livet mitt.

Hvorfor det?

Fordi jeg har lært at jeg er akkurat der Gud vil ha meg. Jeg ville sikkert ikke ha blitt en god brannmann eller politimann. Nå kan jeg gjøre det som det er meningen at jeg skal gjøre – det som Gud har designet for meg. Jeg kan tilbe Gud hver dag og oppleve at Han gir meg alt hva jeg trenger og leder skrittene mine. Det gir meg glede.

“Hva er det viktigste og høyeste i et menneskes liv?” spurte en kateket en dag. Svaret var “Det er å ære Gud og nyte Hans nærvær i all evighet.”

Gjør det!

Advertisement
%d bloggers like this: