4 februar

Txt: Filipperne 4:4-8

MATTEPRØVEN

Mens Berit spiste som en mus av frokosten hennes tenkte hun på den store matteprøven hun skulle ta senere på dagen. Hun hadde lest mye, men hun var likevel nervøs. Hun ble alltid nervøs av prøver! “Er du ikke sulten i dag, Berit?” spurte mor da han så at Berit knapt hadde rørt maten.

“Jeg kan ikke la vær å tenke på den forferdelige matteprøven,” svarte Berit med et sukk.

“Men det så ut som om du kunne løse alle de oppgavene du arbeidet med i går kveld,” sa mor.

“Joda, men det er annerledes når du og pappa spør meg enn når jeg må ta prøven,” svarte Berit.

“Om bare mamma og pappa kunne gått med deg til skolen, så kunne du ha latet som om det var dem som spurte deg,” sa broren hennes Kurt. Han gliste til henne. “Men ikke vær redd… jeg skal være der. Det er like bra, ikke sant?”

Berit begynte å smile også. “Nei, det er det ikke!” sa hun. “Beklager!” Kurt lot som han følte seg såret.

Mor smilte. “Far og jeg kan ikke være der, men din himmelske Far vil være med deg under hele prøven,” sa hun betryggende. “Han vil ikke at du skal bekymre deg. Han sier at vi skal bringe alle våre bekymringer til Ham fordi Han bryr seg så mye om oss.”

“Det vet jeg,” sukket Berit. “Men jeg blir likevel nervøs,” la hun til.

Moren smilte forståelsesfullt. “Fortell Gud hvordan du føler det,” foreslo hun.”Be Ham om å minne deg på at Han er der sammen med deg i hele dag. Be Ham gi deg Hans fred slik at du kan tenke klart – og tro at Han vil gjøre det. Okay?”

“Okay!” svarte Berit.

Moren ga Berit en klem. “Hva med å spise litt frokost som bevis på at du stoler på at Han vil hjelpe deg? Det er vanskelig å gjøre det bra på en prøve dersom magen er tom.”

Hva med deg?

Får du sommerfugler i magen når du skal ha en prøve eller muntlig avlevering? Fortsetter du å bekymre deg om noen som er syk eller i fare? Husk at din himmelske Far bryr seg om deg. Han er med deg og ønsker at du skal gi alle dine bekymringer til Ham. Snakk med Ham om det som bekymrer deg. Stol på Ham, og la Han gi deg Hans fred.

Og kast all deres bekymring på Ham, for Han har omsorg for dere

1 Peter 5:7

Dagens nøkkelord: GI BEKYMRINGENE DINE TIL GUD

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: