Gjemmer seg i klart syne

Image result for interstitium

Med alle de fremskrittene vi har gjort innen menneskelig anatomi, så kunne vel et organ ikke unngå oppdagelse. Likevel tror biologene at de har oppdaget et nytt ett. De kaller det interstitium.

Interstitium er ikke usynlig eller liten. Faktisk er det ganske stort og strekker seg over hele kroppen. Men biologer har bare tenkt på den som et sammenhengende vev – det harde vevet som omringer musklene og holder organene på plass. En ny avbildningsteknikk har imidlertid vist at denne “veggen” av vev faktisk inneholder mange væske-fylte rom som beskytter organene og transporterer væske rundt omkring i kroppen De gikk glipp av de væske-fylte rommene tidligere fordi at når de forberedte vev til mikroskopene, så rant væsken vekk og rommene kollapset.

Oppdagelsen av rommene, som kanskje inneholder så mye som en tredjedel av kroppens vann, gir mange muligheter for nye medisinske oppdagelser, inkludert hvordan kreft sprer seg. Som kong David bemerket for tre årtusener siden; “Jeg priser deg fordi jeg er virket på forferdelig underfull vis” – og vi vil aldri slutte å oppdage Guds oppfinnsomhet og kreativitet, samme hvor lenge vi forsker.


 

Advertisement
%d bloggers like this: