25 mai: Tvilende troende

“Da hun (Rode) kjente igjen Peters stemme, glemte hun av bare glede å åpne døren, men sprang inn og fortalte at Peter sto utenfor. «Du er fra sans og samling!» sa de til henne. Men da hun holdt på sitt, sa de: «Det må være engelen hans.»

Apostlenes gjerninger 12:14-15

Det er ingen tilfeldighet at Rode blir nevnt ved navn i denne spennende historien om Peters mirakuløse flukt fra fengselet.

En av Lukas åpenbare formål med å fortelle denne episoden er å vise, ikke bare Guds kraft med å redde en av apostlene Hans fra sikker død, men også det faktum at denne kraften ble sluppet løs som resultat av trofaste bønner fra de hellige.

Og blant alle de i menigheten som møtte sammen i kontinuerlig bønn for Peter, var det en jente som stikker seg ut i Lukas historie. Navnet hennes var Rode, og hun var trolig en tjenestejente,  en du aller minst ville ha trodd at folk ville ha lagt merke til eller blitt imponert over dersom du hadde vært tilstede på bønnemøtet.

Men Lukas ble nok imponert til å nevne henne, fordi hun er den eneste personen som deltok i våkenatten som faktisk trodde at Gud kunne svare bønnene deres! Da hun gjenkjente Peters stemme — svaret på bønnene deres — løper hun umiddelbart for å dele de gode nyhetene med de andre.

Hennes lykkelige utbrudd er imidlertid møtt med en uventet respons: total mistro. Men Rode gig ikke opp; hun bekrefter konstant at Gud i sin nåde har svart bønnene deres.

Du kan kanskje, som Rode, bli utfordret med tvilende troende. Folk som forsøker å krympe troen din på grunn av deres bittelille, sykelige trossystem. Men gå fremad i den konstante, bekreftende troen som stoler på at Gud utfører det umulige, at Han svarer tvilsomme bønner.


 

Advertisement
%d bloggers like this: