3 juli

Txt: 1 Tessalonikerbrev 3:6-9

OMTRENT SOM MEG

Adrian sukket og snudde seg mot sin far.  “Hva skal jeg skrive om, pappa?” spurte han. “Jeg har aldri skrevet til en misjonær før, men som et oppdrag for søndagsskolen ble vi bedt om å sende en e-post til et misjonær-barn på vår egen alder. Jeg skriver en mail, men den er så kjedelig!”

Far kikket opp fra avisen sin. “Hva ville du like å høre om dersom du tilbrakte fire år i et annet land?” spurte han.

“Jeg ville vite hvordan det gikk med fotballaget mitt og nyheter hjemmefra,” sa Adrian med et glis. “Og så ville jeg ha likt å vite hvilke nye modellfly som er kommet ut til salgs. Men jeg er bare en vanlig gutt, ikke et misjonær-barn!”

Far løftet øyenbrynene sine. “Tror du at et ‘misjonær-barn’ ikke ville være interessert i slike ting?”

Adrian trakk på skuldrene sine. “Når jeg tenker på misjonærer, så ser jeg for meg gresshytter, ville dyr og mennesker som snakker andre språk eller har fjernsyn og videospill. Jeg vet ikke om misjonærer kan spille fotball en gang.”

“Vel… kanskje du burde vente med det brevet til senere,” foreslo far. “Vi skal høre fra en misjonær familie i kirken i morgen. De har en sønn på din alder, og du kan bli kjent med ham fordi de skal spise middag hos oss.”

På søndag hadde Adrian det gøy mens han lekte med Endre som hadde vokst opp i Sør Amerika hvor foreldrene hans var misjonærer. Uken som fulgte snakket Adrian mye om sin nye venn. “Endre går til en stor skole med andre misjonær-barn,” fortalte Adrian sin far. “De har et fotballag, og Endre liker å spille spiss, akkurat som meg. Han sier at de har et virkelig godt lag. Jeg har modellfly, og han har en samling med modellskip. Og vi liker begge sjokolade med karamell.”

“Det høres ut som om dere to har mange like interesser,” sa far.

Adrian nikket. “Når de går tilbake til Sør Amerika, så skal vi skrive til hverandre,” sa han. Med et smil la han til “Misjonær-barn er omtrent som meg!”

Hva med deg?

Har du noen gang skrevet til eller blitt kjent med en misjonær familie? Hvorfor skriver du ikke til en og utveksler bilder og deler hobbyer? Paulus, som var den første misjonæren som ble sendt ut av en kristen menighet, ble oppmuntret da han leste nyheter om de kristne vennene hans (Se skriftstedet overfor). Et brev fra deg kunne virkelig muntre opp livet til noen.

Som friskt vann for den trette sjel, er gode nyheter fra et fjernt land

Salomos ordspråk 25:25

Dagens nøkkelord: OPPMUNTRE EN MISJONÆR

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: