12 mai

Txt: 1 Tessalonikerbrev 4:13-18, Matteus 24:44

GUD SIER DET

“Dersom du skulle dø i dag, eller om Jesus skulle komme tilbake i dag, vet du med sikkerhet at du ville gå med Ham til himmelen?” spurte pastor Bjarne forsamlingen. Amanda vridde seg ukomfortabelt da hun husket at han hadde sagt at de som ikke var klare, ville sendes til ildsjøen i all evighet. Det var en skremmende tanke.

Amanda husket en historie moren hennes hadde lest for henne om en slem gutt som het Tom. Når han fant ut at Jesus hadde tatt på seg straffen for all ondskapen hans, så hadde han tatt imot Jesus som sin Frelser og bedt Ham om å tilgi all synden hans. Amanda husket hvor dårlig samvittighet hun hadde hatt fordi hun følte at hun var slem – hun hadde syndet. Hun hadde snakket med mor om det, og så hadde de bedt sammen. Men nå var Amanda redd. Har jeg forandret meg? lurte hun. Jeg tror på Jesus, men jeg synder av og til. Kanskje jeg ikke er en kristen?

Den ettermiddagen tok Amanda hunden på en tur. Når de kom tilbake, var det stille i huset. “Mamma?” ropte hun. “Hvor er du?” Det var intet svar. “Mamma?” ropte hun igjen. “Pappa?” Amanda fikk en fryktelig tanke. Kanskje Jesus hadde kommet, og jeg er den eneste som er igjen? Hun letet gjennom huset uten å finne noen. Så løp hun ut. Full av lettelse så hun at foreldrene hennes snakket med naboen.

Når mor og far kom hjem, bestemte Amanda seg for å snakke med moren igjen. “Mamma, jeg menbte det virkelig da jeg ba Jesus om å være min Frelser sist sommer,” sa Amanda. Stemmen hennes skalv. “Men jeg… tror du at jeg virkelig har forandret meg? Jeg gjør fremdeles gale ting. Hvordan kan jeg vite om jeg virkelig tilhører Jesus?”

Mor tenkte en liten stund. “Amanda, hvordan vet du at du virkelig er mitt barn?” spurte hun.

Amanda var sjokkert. “Hvorfor… jeg… eh, fordi du har fortalt meg det,” svarte hun.

Mor nikket. “Og du tror på meg, ikke sant? Du stoler på at jeg vil fortelle deg sannheten,” sa hun. “Vel, du kan stole på Gud også. Han sier i Bibelen at hvem som helst som ærlig kaller på Hans navn skal bli frelst. Husk… det er Gud som sier det, og Hans ord er enda mer pålitelig enn mitt!”

Hva med deg?

Er du noen gang bekymret om du er en kristen? At Jesus kunne komme tilbake uten at du er klar? Dersom du aldri har mottatt Jesus som Frelser er det god grunn til å være bekymret. Gjør noe med den frykten. Stol på Jesus som din personlige Frelser i dag. (Snakk med en voksen eller les “kristen på 1-2-3” her på bloggen) Ta så å lær et Bibelvers utenatt – kanskje dagens nøkkelvers – og si det for deg selv når du tviler på frelsen din. Tro på Guds ord og stol på Ham!

Hver den som påkaller Herrens navn, skal bli frelst

Romerne 10:13

Dagens nøkkelord: TRO HVA GUD SIER

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: